I dalje nepoznati kriterijumi za socijalne stanove u Kisačkoj

Još se utvrđuju kriterijumi po kojima će se znati ko će i pod kojim uslovima moći da se useli u socijalne stanove u Kisačkoj 55.
I dalje nepoznati kriterijumi za socijalne stanove u Kisačkoj
Foto: 021.rs
Kako pišu "Novosti", u Gradskoj upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove, lista će biti utvrđena na osnovu Pravilnika koji je usvojilo Ministarstvo građevinarstva.
 
Gradnja stanova u Kisačkoj je započela 2015. godine, a iz budžeta Grada je u tu svrhu izdvojeno 107 miliona dinara. Izgrađeno je 35 stanova, površina tih jedinica je od 25 do 83 kvadratna metra, a po strukturi su jednosobni, dvosobni, dvoiposobni i trosobni stanovi.
 
Dok je izgradnja stanova trajala Stambena agencija sprovela je neformalnu anketu koja je pokazala da vlada velika zainteresovanost za socijalne stanove. Prijavilo se oko 600 Novosađana, što je u proseku 17 na jedan stan u ovom objektu.
 
U Ulici Momčila Tapavice na Novom naselju planirano je da se izgradi više od 200 socijalnih stanova. Trenutno novca za gradnju nema i Grad je do sada opredelio samo novac za arhitektonski plan i dobijanje građevinske dozvole.
  • niste naivni

    31.10.2017 23:18
    pa clanovi partije
    Samo se ceka da se slegne prasina i zaboravi i podela clanovima i potrccima
  • Uglavnom

    31.10.2017 14:54
    Socijalni stanovi dele se zaposlenima u školstvu, zdravstvu i drugim članovima javnih sindikata u Novom Sadu . Jedan broj stanova ide izbeglicama i interno raseljenim licima.
    Jedino ne razumem kako neko sa državnom platom preko 40.000 dinara može biti socijalni slučaj?
    I još nešto: zašto se ovi stanovi mogu otkupljivati?
    Naravno, niko od radnika zaposlenih u privatnom sektoru stanove ne može dobiti. Nemaju sindikat.
  • jaca

    31.10.2017 11:19
    al`
    Ce neko da napuni dzepove,ako su stanovi za socijalne slucajeve ,i obican laik moze da vidi kome je potrebno,a kome ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.