Protest novosadskih poštara danas na Klisi

Zaposleni u novosadskim ispostavama "Pošta Srbije" danas će u 17 časova održati protestni skup ispred Glavnog poštanskog centra na Klisi.
Protest novosadskih poštara danas na Klisi
Foto: 021.rs
Ovaj skup je podrška kolegama u Beogradu koji su više puta protestovali zbog lošeg stanja u preduzeću. 
 
Radnici traže povećanje zarade za iznos realnog pada u poslednje tri godine, isplatu zarada iz dobiti "Pošta Srbije", poboljšanje radno-pravnog statusa zaposlenih i izbor direktora preduzeća na osnovu završenog konkursa. 
 
Samostalni sindikat poštanskih radnika je u dopisu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću naveo da je "Pošta Srbije" po ostvarenoj dobiti i ostalim ekonomskim pokazateljima jedno od najuspešnijih preduzeća u Srbiji, ali ne i po zaradama, koje su pored umanjenja od 10 odsto dodatno obezvređene rastom troškova života. 
 
Istaknuto je da javna preduzeća "treba da vode stručnjaci, a ne političari".
  • DonJuan

    01.11.2017 18:26
    Sve je to u redu, ali na to je trebalo da mislite pre nego sto ste po instrukciji glasali za SNS, kao i ostali zaposleni po javnim preduzecima i drzavnim organima. Mozda ne bas svi, ali vecina su ispali plasljivi poltroni. Neko je ove idiote doveo na vlast, a to siguno nismo mi koji nemamo nista s drzavom i strankom.
  • istomisljeni

    01.11.2017 13:43
    stojim u podrsci ali nazalost ista situacija je i u prosveti tako da ljudi moji treba da se dignemo svi dok jos nije kasno inace prodace sve i unistiti i ovako bedan narod koji jedva za hleb skuplja a narodne kuhinje polako gase pa vi sada vidite dokle nasa zemlja ide sa ovakvim Aleksandrom Vucicem i ostalim kadrovima koji samo pricaju slikaju se i iznose za javnost laz...pozurimo nema vremena za cekanje.
  • Potar

    01.11.2017 12:22
    Svi zajedno
    Nije bitno u kom gradu je protest bitno je podrzati i da se cujemo sto vise.....Drage kolege izadjite i stanite ispred svojih centara da se vidimo i cujemo :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti