Novo naselje se uskoro na još jednom mestu spaja sa Veternikom

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) planira da uskoro počne spajanje Novog naselja i Veternika tako što će produžiti Bulevar Jovana Dučića ka ulici Dragoslava Srejovića, saznaje 021.rs.

Ovaj produžetak Bulevara Jovana Dučića u dužini od oko 300 metara spojiće Novo naselje i Veternik na još jednom mestu, i to preko Veterničke rampe, jer od ranije postoji spoj preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta.

Sa ovim se neće dobiti samo veza između Novog naselja i Veternika već i kontinuirana saobraćajnica, pretežno bulevarskog tipa, koja se proteže od ugla Kisačke ulice i Bulevara kralja Petra I na Salajci do ugla Tome Maksimovića i ulice Kralja Petra I u Veterniku, u dužini 6,6 kilometara. Ovaj saobraćajni pravac bi time postao alternativa futoškom pravcu i trebalo bi da ga rastereti.

U sklopu priprema za te radove, UGZI je raspisao javnu nabavku za tehničku dokumentaciju za saobraćajnicu i javno osvetljenje. U konkursnoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, navodi se da će biti građeno oko 330 metara saobraćajnice sa dve kolovozne trake i razdelnim ostrvom od 1,5 metar. Biće izgrađena i biciklistička staza.

Takođe, Bulevar Jovana Dučića će sa ulicom Dragoslava Srejovića i Veterničkom rampom biti spojen kružnom raskrsnicom. Istovremeno, biće građena vodovodna i kanalizaciona mreža za potrebe okolnih stambenih objekata, kao i onih koji će se na ovoj lokaciji graditi narednih godina.

  • Mile Počasni Bosanac

    06.11.2017 10:20
    uvek protiv
    Nije bitno ko pokreće ovo bitno je da se radi. Vi što se žalite, verovatno vam je krivo što se ne radi kod vas. Žao nam je što nismo imali tate i mame da nam kupe stanove, pa smo morali da gradimo po "Vjeterniku" kako ga vi zovete. Žao nam je i što nismo bili lopovi i kriminalci, pa nismo mogli da priuštimo sebi neki "fensi" deo grada. Žao nam je što nismo nasledili stanove od tatica i mamica. Žao nam je što smo morali da dižemo kredite i da gradimo kuće ne znajući hoće li ih vaše tatice i mamice srušiti. Žao nam je što plaćamo uređenje građevinskog zemljišta a sve morali sami da platimo, od struje i vode do kanalizacije. Žao nam je što Veternik nazivate Vjeternikom, kao da u njemu žive isključivo Bosanci. Ima i nas, koji nismo Bosanci, samo smo morali da se nastanimo tu. Žao nam je što ne volite Bosance, ipak su to naši ljudi. Žao nam je što Bosance najviše mrze upravo Bosanci koji su došli u prvom i drugom talasu kolonizacije. Valjda oni imaju neka veća prava od novopridošlih Bosanaca. Na Bosance se žale najmanje ovdašnje lale i Mađari, a najviše vi. Žao što ste svi postali zli i ničemu više ne možete da se obradujete. A najviše nam je žao, što vam deca odrastaju po stanovima, kao papagaji, što ne mogu da se igraju kao naša deca. Žao nam je i vas, tako ubledelih iz stanova i punih mržnje. Sve vas vole vaši Veterničani a posebno Mile, vaš počasni Bosanac iz Veternika.
  • mediokritet

    02.11.2017 22:28
    pozdravljam rasterecenje ulica mileve maric i momcila tapavice.
    nadam se da ce istom prilikom da se uradi i ulica dragoslava srejovica.
    nece biti dobro da se bulevar jovana ducica nastavlja ulicom koja nema trotoar, biciklisticke staze ni ulicno osvetljenje
  • Ratko

    02.11.2017 10:49
    UrbaNiSta
    Potpuno ste u pravu,
    Ulica Dragoslava Srejovića ni u ovim uslovima ne može normalno da propusti vozila,a životi pešaka,posebno noću su izuzetno ugroženi jer veliki broj vozača po uskom i neravnom putu,vozi veoma brzo.
    Šta će se dogoditi kada svi iz Jovana Dučića produže pravo ne smem ni da pomislim.
    U to sam siguran jer živim u prvoj ulici koja pripada Veterniku.
    Najpre bi trebalo srediti ul.D.Srejovića jer veći deo nema trotoar a i put bi se morao proširiti i trasirati.
    Nastavak Bulevara vojvode Stepe bi rasteretio ovu saobraćajnicu,a još bolje bi bilo da se prema Futogu izgradi nastavak od. kružnog toka gde se spajaju Bul.Evrope i Rumenački put.
    Taj put bi išao između N.Naselja i Novog groblja i rasteretio naselje,a pogotovo Bul. kneza Miloša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti