Omega 3 masne kiseline čuvaju mamu, ali i bebu

Period trudnoće i posttrudnoće mnogim ženama predstavlja zbunjujućih nekoliko meseci, naročito ako ne znaju kako da na najbolji način brinu o sebi i svojoj bebi.
Ishrana je prvo pitanje mnogih budućih majki, ali sa razlogom – kako da moja beba i ja budemo maksimalno zaštićeni od bolesti, a pravilno uhranjeni?
 
Odgovor se nalazi u namirnicama koje su svuda oko nas, ali postoji aspekt koji svakodnevna ishrana ne može da pokrije. To su omega-3 masne kiseline. Izdvaja se upotreba omega-3 masnih kiselina sa dodatkom vitamina A, D i E i njihova važnost u razvoju zdrave bebe, a tako i majke. Zato je bitno da ih unosimo kroz suplemente proverenog porekla i kvaliteta.
 
Zbog čega su omega-3 masne kiseline ključne za bebin razvoj, kao i tokom trudnoće i dojenja? 
 
Omega-3 masne kiseline su nezasićene masne kiseline, nutrienti za zdravlje koje, nažalost, naše telo ne sintetiše. Možemo ih uneti kroz ishranu ili suplemente. Kod ishrane postoji velika opasnost od trovanja teškim metalima, jer je riba glavni izvor masnih kiselina.
 
Omega-3 masne kiseline se sastoje od EPA i DHA i svaka ima svoju ulogu. EPA podržava rad srca, imunološki i inflamatorni-zapaljenski sistem, bilo kakvih upala u našem telu. DHA podržava funkcionisanje centralnog nervog sistema, mozga i oka. Za uzajamno i delotvorno dejstvo, bitan je njihov odnos. 
 
Simptomi nedostatka omega-3 masnih kiselina su zamor, loša memorija, suva koža, problemi sa srcem, kao i loše raspoloženje.
 
Utvrđeno je da su omega-3 masne kiseline neophodne za neurološki i vizuelni razvoj bebe, kao i za povećanje kongnitivnih funkcija.
 
Postoje studije da upotreba omega-3 tokom trudnoće može da promeni imunološki sistem bebe pre nego što se uspostavi alergijski odgovor, naročito ako ima genetskih predispozicija. Vrlo važan aspekt delovanja omega-3 masnih kiselina je da smanjuju postporođajnu depresiju, koja je danas vrlo učestala i ometa normalno funkcionisanje života majke.
 
Omega-3 masne kiseline su takozvani čuvari tela i mozga majke, a putem placente i kasnije mleka bebe. 
 
Dojenje je presudno za izgradnju veze bebe i majke. Sastojci koji ulaze u sastav mleka čine čuda za buduće zdravlje bebe i zato moramo posvetiti pažnju šta uzimamo tokom perioda dojenja.
 
Da buduće majke i njihove bebe budu zdrave, pobrinula se kompanija "Norway House" sa svojim originalnim norveškim proizvodima.
 
NORVEŠKO OMEGA-3 ULJE SA UKUSOM LIMUNA ZA DECU, TRUDNICE I DOJILJE
 
Norveško omega-3 ulje sa ukusom limuna od artičkog divljeg bakalara idealna je kombinacija omega-3 masnih kiselina sa prirodnim vitaminima A, D i vitaminom E i neophodno je kako mami, tako i bebi. Vitamin D je vitamin iz grupe rastvorljivih u mastima. Mnoge studije govore o ulozi vitamina D u imunološkoj funkciji. Nizak nivo vitamina D se danas povezuje sa rizikom od karcinoma, kao i autoimunih bolesti. Najnovije studije vitamin D jasno definišu kao antikancerogenog. 
 
Majčino mleko ne može obezbediti dovoljne količine vitamina D, tako da vitamin D bebama dajemo kroz dodatak koji je, inače, neophodan za apsorpciju kalcijuma i fosfora.
 
Prijatan ukus limuna naročito osvežava, uz sve navedene i druge benefite ovog norveškog ribljeg ulja.
 
Pakovanje od 500 ml je dovoljno za dve osobe za period od tri meseca, koje se neotvoreno čuva na sobnoj temperaturi, a po otvaranju u frižideru. Preparat može da koristi i cela porodica.
 
NORVEŠKE OMEGA-3 BOMBONICE ZA DECU SA UKUSOM VOĆA
 
Žvakanjem meke kapsule oslobađa se ukus voća i tada naše dete dobija esencijalne omega-3 masne kiseline, uz vitalne vitamine E i D. 
 
 
Zabavan i jednostavan način za decu, bez ograničenja u vremenskom korišćenju. 
 
Verovatno ste čuli za mnoge višestruke benefite korišćenja omega-3 masnih kiselina od pre rođenja do starosti.
 
Istraživanja pokazuju da povećan unos omega-3 masnih kiselina kod dece povećavaju sposobnost učenja i pamćenja. 
 
Omega-3 masne kiseline su osnova za održavanje imuniteta, a za to je zaslužna EPA omega-3 masna kiselina. Imunitet je oslabljen, naročito u zimskim mesecima, ali i tokom ćitave godine. Prednost omega-3 masnih kiselina je da ih deca mogu koristiti u kontinuitetu, bez pauze. 
 
Norveške omega-3 bombonica sa ukusom voća za decu proizvedene su da zadovolje potrebe i ukus dece. Dnevna doza je jedna omega-3 bombonica uz obrok, dva puta na dan. 
 
Norveške visoko kvalitetne premium omega-3 proizvode, čiji je ekskluzivni uvoznik i distributer "Norway House d.o.o.", možete pronaći u potpuno opremljenom OMEGA-3 NORWAY Shop-u u Pariskom magazinu u centru Novog Sada.
 
OMEGA-3 NORWAY Shop poklanja svim trudnicama 10 odsto popusta na norveško omega-3 ulje sa ukusom limuna i norveške omega-3 bombonice sa ukusom voća do 31. decembra 2107. godine.
 
Detaljnije o kompaniji čitajte OVDE.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti