Humanitarna akcija za Udruženje roditelja dece obolele od raka na Trgu slobode

Humanitarna akcija "Pokloni osmeh", održava se od danas, 22. decembra, do nedelje, 24. decembra, od 9 do 22 sata, u okviru manifestacije "Novosadski winter fest".
Alumnisti Fondacije dr Zoran Đinđić će prodajom kuvanog vina, punča, čaja i božićnih kolača prikupljati novac koji će biti doniran Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).
 
Alumni mrežu Fondacije dr Zoran Đinđić, koja organizuje akciju, osnovali su 2009. godine bivši stipendisti Programa stipendija nemačke privrede i Programa stipendija za srpske profesionalce u Austriji, a trenutno okuplja oko 400 mladih ljudi u Srbiji, koji su prošli program stručnog usavršavanja u Nemačkoj i Austriji.
 
Od svog osnivanja, Alumni klub je organizovao niz aktivnosti u cilju povećanja svesti o značaju humanitarnog rada i društvene odgovornosti. Prvu Božićnu pijacu organizovali su 2011. godine, a do sada je prikupljeno oko pola miliona dinara, koje su donirali Domu u Veterniku, Domu za duševno obolela lica "Čurug" i Dečjoj bolnici.
 
Svake godine donira se oprema kupljena u dogovoru sa ustanovama, pa je tako prošle godine prikupljenim iznosom od 90.100 dinara, Dečjoj bolnici kupljena mašina za pranje i sušenje veša.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti