Novi Sad dobija drugu vatrogasnu stanicu

Novosadski vatrogasci bi posle stotinu godina otkako su smešteni u centru u samo jednoj stanici za ceo grad, trebalo da dobiju drugu stanicu za smeštaj opreme i ljudi, saznaje 021.rs.
Novi Sad dobija drugu vatrogasnu stanicu
Foto: 021.rs

Da se gradnja nove stanice približila, govori to što lokalna vlast planira da u 2018. godini izradi urbanistički projekat vatrogasnog kompleksa i pri tome je u prioritetne investicije Uprave za građevinsko zemljište i investicije uvrštena izrada tehničke dokumentacije za Regionalni centar za vanredne situacije.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, "uzimajući u obzir veličinu Novog Sada, a u cilju razvoja u skladu sa donetim urbanističkim planovima, ukazala se potreba za realizacijom projekta izgradnje Regionalnog centra za vanredne situacije, koji će osim vatrogasne službe, obuhvatiti i druge službe spasavanja, zaštite od poplava i drugih elementarnih nepogoda, upravljanje rizicima i slično."

Za izradu ove dokumentacije planirano 13,2 miliona dinara, a iz planova navedenih u budžetu za sada nije vidljivo koliko bi koštala izgradnja novog vatrogasnog centra i to bi trebalo da bude poznato tek posle izrade projekta.

U samoj odluci o budžetu se ne navodi lokacija nove stanice, ali se verovatno radi o placu na Telepu na uglu sadašnjeg Bulevara Patrijarha Pavla i Somborske ulice. Ova lokacija se već desetak godina spominje kao najbolja lokacija za gradnju druge vatrogasne stanice i u postojećim urbanističkim planovima ona je već navedena kao mesto za smeštaj vatrogasnog doma.

Podsetimo i da je potreba da vatrogasci imaju još jedno mesto za smeštaj, aktulena već decenijama, jer davno je Novi Sad prerastao 30.000 stanovnika otkako su vatrogasci na prelazu između XIX i XX veka smešteni u ulici Jovana Subotića, odakle već ceo vek izlaze na požare i druge intervencije.

  • dr Arslanagić

    24.12.2017 22:29
    Strateški
    Ovde će bar biti blizu Ulice Mileve Marić.
  • lajosp

    23.12.2017 22:23
    Nadam se da RUSI nece i tu (kao u Nis-u) da se udenu
  • /

    23.12.2017 11:58
    /
    pa dobro,
    ali pristup saobracajnicama i velicinu prostora imate na futoskom putu u jugoalatu, dtdu,
    novitetu

    ili vam je draze da kradete pare skrivajuci se iza vatrogasaca.
    uznapredovali ste, ne vadite se vise samo na decu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.