Iz novosadskog budžeta pet miliona dinara za lečenje teško obolelih mališana

Grad Novi Sad izdvojiće iz budžeta pet miliona dinara za lečenje dece obolele od teških bolesti.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisali su danas Ugovor o dodeli ove pomoći. 
 
"Ovo smo u mogućnosti da uradimo, pre svega, jer smo vodili jednu odgovornu politiku u pogledu javnih finansija u toku godine, a da pri tome nismo uskratili Grad ni za jednu drugu stvar. Takođe, uštedama smo omogućili da kao i 2016. godine izdvojimo isti iznos, da pomognemo našoj državi da obezbedi što veći fond ukupnih sredstava, čime direktno pomažemo onima kojima je zdrastvena pomoć neophodna", rekao je Vučević.
 
Ugovorom je precizirano da će davalac pomoći, primaocu pomoći, do kraja decembra 2017. godine, uplatiti sredstva na ime pomoći deci i mladima obolelim od teških bolesti koji se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji, radi njihovog lečenja u inostranstvu i to u iznosu od pet miliona dinara.
 
Do sada je plaćeno i organizovano preko 90 intervencija u inostranstvu za 68 mališana iz Srbije, 173 uzorka krvi i tkiva je poslato u inostranstvo da bi se došlo do dijagnoze za retke bolest. Od početka rada fonda 2014. godine pa do sada, prikupljeno je preko 448 miliona dinara i oko 150.000 evra, a Fond trenutno ima preko 70 miliona dinara na računu.
 
Inače, ovo je drugi put da je Novi Sad iz budžeta izdvojio novac za lečenje teško oblelih mališana. 
  • Orwell Vegan

    27.12.2017 10:51
    Istina
    Bas ste se pretrgli.
  • Pićuka

    26.12.2017 17:39
    A za beogradsku jelku 10.000.000. U zdravlje je kitili.
  • Ana

    26.12.2017 17:22
    Budžet
    U prošloj godini je Radosno Detinjstvo samo za potrebe pokrivanja troškova penala koje plaća za izgubljene sudske sporove iz budžeta grada Novog Sada dobilo 190 miliona dinara. Pa vi uporedite koliko se plaća nečija bahatost, a koliko se daje bolesnoj deci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti