Osiguran završetak Naučno-tehnološkog parka

Aneks ugovora kojim se omogućava okončanje izgradnje objekta Naučno-tehnološkog parka potpisan je u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Aneksom ugovora precizirani su uslovi pod kojima će startap kompanije moći da budu korisnici prostora i promenjeni načini finansiranja, upravljanja i vlasničkih prava, prenosi "Politika"
 
Izgradnja NTP počela je pre godinu dana, a u njemu će se na 29.000 kvadrata okupiti 140 startap kompanija iz oblasti IT. Oko 10.000 kvadratnih metara pripašće samom fakultetu. Prema nekim procenama, u NTP će biti zaposleno oko 3.000 inženjera, a predviđeno je da građevinski radovi budu gotovi u 2018. godini. 
 
Dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački poručio je da je sada sigurno da će zdanje biti i konačno završeno, dodavši da su postojali problemi oko nabavljanja građevinske dozvole, ali da su oni rešeni. 
 
Izgradnja objekta je stigla do drugog sprata, a koštaće ukupno 20 miliona evra. Po rečima ministra prosvete Mladena Šarčevića, to je vrednost parka bez unutrašnje opreme, čija je nabavka odobrena.
  • Vlah

    01.01.2018 14:26
    da se ne dosetim
    Zbog ovog Doroslovacki ovako ili onako mora biti Dekan FTN-a.
  • pera

    31.12.2017 17:40
    @Vladan
    imam puno pravo da pitam o kom kompleksu se radi. koga je briga
  • Tom i Jerry

    31.12.2017 12:23
    Vreme je za crtani
    Ha, ha, ha... Pa ovo je smesno i deci od tri godine. Sta zna dete sta je 140 startap kompanija i 3000 inzenjera! I koji ce to "strucni kadar" da radi sa startapovima? Smesni su kao crtani film, trebalo bi ovu vest odmah objaviti i na Pinku, inace nije vest

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti