Hitna pomoć dobila četiri nova vozila

Hitna pomoć je danas dobila na korišćenje četiri nova vozila, koja su plaćena iz budžeta grada.

Ekipama Hitne pomoći vozila su predata u još uvek potpuno nedovršenoj zgradi ove ustanove, na Somborkom bulevaru, a radi se o sanitetskom vozilu za transport, vozilu za urgetne ekipe i dva putnička automobila. Primopredaji vozila su prisustvoali pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, direktor Hitne pomoći Bogdan Živanović i gradoančelnik Miloš Vučević, koji su ovom prilkom obišli i gradilište.

"Povod da danas obiđemo lokalitet gde niče nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, jeste predaja četiri vozila, vrednosti oko 12,5 miliona dinara. To je već postala tradicija, da svake godine Grad kupuje nova vozila za hitnu pomoć, a ove godine je poseta sadržajnija utoliko što smo obišli i ovaj sjajni infrastrukturni projekat koji zajedno finansiraju Grad i Pokrajina. Ono što je već izgledno je da će uslediti brži završetak radova od predviđenih rokova, a mi smo zajednički preko Gradske uprave za zdravstvo i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo sproveli javne nabavke za opremu. Dakle, kad počne sa radom na novoj adresi, Zavod će biti najmoderniji i najopremljeniji, a to je ono što Novosađani svakako zaslužuju", naveo je Vučević.

Sanitetsko vozilo za transport pacijenata je vozilo opremljeno neophodnom opremom, tako da omogućuje prevoz obolelih, teško pokretnih i nepokretnih bolesnika u druge zdravstvene ustanove, na kućno lečenje i svuda gde za to postoji potreba, a može se koristiti i kao sanitetsko vozilo za urgentne ekipe. Vozilo za urgentne ekipe namenjeno je za efikasan rad ekipa na pružanju hitne medicinske pomoći kod svih urgentnih stanja na licu mesta, a opremljeno je savremenom opremom, EKG aparatima, defibrilatorima i ostalom opremom koja se koristi kod akutnih stanja i u slučajevima nesreća.

  • Hitnjak

    30.12.2017 18:20
    @Luka
    Niko nije zaboravio Hitnu jer je njih 30-tak sinoc jelo i pilo na Djavi.Sve sami SNS kadrovi i Sremskokarlovcani ko je tebi kriv sto nisi clan i lojalan.A sto se tice plata ne rade svi za bednu platu ali opet ko im je kriv sto nisu clanovi i podobni.Koliko njih dolazi na posao i ne radi nista,koliko njih setka po Vrsackoj,koliko njih parkira Urgentno vozilo ispred Vrsacke i ne radi nista.Ali ko Vam je kriv sto cutite dokle god cutite Vi cete da radite a oni da zaradjuju i naravno da je to u interesu gradjana jer gradjani nemaju pojma da bar 2 ekipe najmanje u smeni ne radi.
  • Nervirach

    30.12.2017 12:53
    Da li je jos uvek uslov za zaposljene clanstvo u DSS-u? Prestali su da postoje.
  • Gliša

    30.12.2017 00:50
    Hitna je pre 3 meseca spasila život mojoj sestri , a dva dana nakon toga i mom komšiji na Limanu 4.
    Ko je kome dužan tada niko nije pitao, i zato cenimo ljudski faktor i brigu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti