FOTO: Deljeni badnjaci na Trgu slobode

Na Trgu slobode danas su deljeni besplatni badnjaci koje je pripremilo JP "Nacionali park Fruška gora".

Badnjaci su ranije pripremljeni u okviru redovnog gazdovanja hrastovim šumama, kako bi se suzbila bespravna seča mladih hrastovih izdanaka.

Podeli badnjaka su prisustvovali član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i direktor Nacionalnog parka Radoslav Krunić. 

- Svake godine Grad Novi Sad zahvaljujući saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora realizuje podelu badnjaka građanima. Za sve one koji Božić slave po Julijanskom kalendaru danas je izuzetan i važan dan, i želimo im da praznike provedu u miru, dobrom raspoloženju u krugu svojih porodica. Ovom akcijom doprinosimo očuvanju tradicije i običaja, ali isto tako pažnju usmeravamo na štetnost nelegalne seče hrastovih grana - rekao je Rožić.


 
Krunić  je naveo da je za podelu obezbeđeno 11.000 badnjaka koji su, osim za područje Grada Novog Sada, namenjeni i za  opštine Šid, Sremska Mitrovica, Beočin, Irig i Sremski Karlovci.

Kako je naglasio, deluje se u cilju sprečavanja seče mladih hrastovih stabala, čime se, pogotovu u ovom prazničnom periodu, nanosi velika šteta šumama Nacionalnog parka.

  • About stoka

    06.01.2018 19:13
    Jedan primer majmunarija
    Takvi su uništili igralište na Limanu 4.
    Došli i zapalili lomaču na asfaltnom igralištu.
    Ne treba da vam opisujem šta je posle ostalo od novog igrališta.
    Ne znam da li će proći ali moram napisati da su sto*a!
  • PERICA ###

    06.01.2018 18:12
    VID MU SATA na DESNICI
    VEĆI OD BADNJAKA!?
  • ***

    06.01.2018 17:34
    ajmo
    Sad kad zabodu granje u resetku pasata, obuju opaNAJKE pa na ulicu pored lomače... Dje ćeš ljepšeg novog smrada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti