Park između Detelinare i Novog naselja najranije 2019. godine

Gradsko zelenilo će do kraja februara završiti svoj deo pripremnih radova na uređenju novog parka na Bulevaru Evrope, ali je za sada nepoznato kada će krenuti glavni deo uređenja ove zelene površine.
Park između Detelinare i Novog naselja najranije 2019. godine
Foto: 021.rs

Naime, Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) tek treba da raspiše tender za radove. Projektovanje parka još uvek nije gotovo, a u Programu uređenja građevinskog zemljišta ne pominje se da će novac biti izdvojen za radove.

U Gradskom zelenilu za 021.rs navode da je završeno krčenje samonikle vegetacije i uklanjanje divljih deponija sa površine između Novog naselja i Nove Detelinare, gde će se nalaziti budući park.

"Pregledano je svako postojeće stablo i procenjeno da više od 100 ne mora da se obori, već će se uklopiti u novi park. Ono što sada sledi je nasipanje plodne zemlje i nivelacija terena. U drugoj polovini februara posadićemo 216 stabala u delovima parka na kojima neće biti gradnje objekata ili staza", kaže za naš portal portparol "Zelenila" Ivan Nožinić.

On je dodao da za sledeću fazu radova koja podrazumeva gradnju staze, poslastičarnice, igrališta za decu, teretane na otvorenom, objekta za odlaganje mehanizacije, rasvete i drugog, "Zelenilo" nije zaduženo već da će to raditi druge službe, a da će "Zelenilo" tek kada sve bude sagrađeno ponovo doći i saditi travu, drveće, cveće i ukrasno šiblje. Nožinić kaže da za sada nemaju procenu kada bi to trebalo da se dogodi.

Ono što je izvesno je da će proći još dosta meseci dok park bude uređen, jer UGZI čeka da dobije tehničku dokumentaciju za park. Ugovor o izradi tehničke dokumentacije je potpisan početkom oktobra prošle godine sa rokom završetka od pet meseci, odnosno trebalo bi da bude gotova u februaru.

S druge strane, to je samo deo dokumentacije neophodan za radove na novom parku nedaleko od stare Ranžirne stanice, jer zbog neuspelog tendera još nije počelo projektovanje saobraćajnica, vodovoda, kanalizacije i rasvete oko parka. Ta javna nabavka tek treba da bude ponovljena, pa pod uslovom da uspe, izvesno je da će se posao nastaviti i u 2019. godini.

Treba dodati da ni u Programu uređenja građevinskog zemljišta za 2018. godinu ne pominju se sredstava za izgradnju parka između Detelinare i Novog naselja, već se samo spominje da će za izradu projektne dokumentacije biti izdvojeno 11.176.000 dinara.

Doduše, ukoliko ne bude kašnjenja u projektovanju, Grad uvek može rebalansom u toku godine da opredeli sredstva za radove, ali i to znači novi tender za izvođača radova, koji će kao i svaki drugi tender imati rok, tako da je sve izvesnije da će park biti gotov najranije tokom 2019. godine.

  • Sumar Gastarbajter

    06.02.2018 22:01
    Park mora da se postavi jer to je jedini nacin da se nahrane/ugrade lokalni polTcari. Vojvodinom haraju lopuze srbijanske iz ko zna kakvih sela i ruski vazali. Park ce se sastojati od jedne breze iz vama bliskog Sibira, koju ce neki krezubavi ulizivac srbijancima da posadi i par ljuljaski. Bmo vm ps mrt. Zato sam otisao.
  • /

    06.02.2018 21:08
    /
    e bas ce neko ici u setnju do groblja
    aman
  • Moj kraj raj

    06.02.2018 19:00
    Detelinara stit
    komso
    kakav bre posl stambeni centar vazda je tu bio plan za rekreacioni centar ne terajte vodu na svoju vodenicu . Deo kod Groblja koji spominjete je arh nalaziste i malo je podaleko od naselja. Vazda je ovaj kraj bio pogodan za zivot i tako ce i ostati. dok stignu do "vaseg" parka ima svi da popadaju.
    Central park cemo imati kad budemo imali Menhetn. Ne kazem da ne bi bilo lepo ali ni C parkom ne ide trazit .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti