Moguć postupak protiv Jelušića zbog softvera

Protiv predsednika Skupštine grada Novog Sada Zdravka Jelušića uskoro bi mogao biti pokrenut postupak, zbog sumnje u sukob interesa, navode u Agenciji za borbu protiv korupcije.
Moguć postupak protiv Jelušića zbog softvera
Foto: 021.rs
U Agenciji kažu da protiv Jelušića nije podneta nijedna službena predstavka, ali da će izvršiti proveru navoda da je preduzeće u njegovom vlasništvu učestvovalo u nabavci softvera za jedno javno preduzeće u Novom Sadu, piše N1.
 
"Što se sumnje u potencijalni sukob interesa tiče, Agencija će izvršiti proveru ispunjenosti uslova za odlučivanje o pokretanju eventualnog postupka zbog povrede Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije", ističu u Agenciji za borbu protiv korupcije.
 
Podsetimo, N1 je objavila da je 2015. godine, dok je Jelušić bio odbornik vladajuće koalicije u Novom Sadu, javno-komunalno preduzeće "Put" nabavilo softver vredan 80.000 evra, da bi se kasnije ispostavilo da je tom prilikom nabavljen informacioni sistem "Akord", koji je razvila upravo firma "Ipsylon", čiji je direktor Zdravko Jelušić, o čemu više OVDE.
 
N1 je komentar vezan za spornu nabavku od predsednika novosadske skupštine prvi put pokušala da dobije krajem decembra, da bi 16. januara Jelušić funkciju zastupnika u preduzeću "Ipsylon" preneo na drugu osobu.
  • Feli

    09.02.2018 08:25
    Vidis mu po ocima da je muljara
    Boze Milose gde nalazis sve te likove
  • mali perica

    08.02.2018 21:12
    nije to ništa
    Pa rukovodstvo Puta koje je učestvovalo u kupovini softvera je ostalo skoro isto i sad.
    Novi direktor nikog nije zamenio, jer veruje u softver koji su oni kupili, a nisu ga još pustili u promet, jer na lageru nemaju ništa il je još uspavan, kao uspavana ljepotica. Imali su pre toga razne softvere i drugi direktorčići, ali i druge stvari osim softvera, kupovine kola, kamiona, mašina u ime grada, a koja se ne koriste nije ih verovatno softver obučio kako rade, isto tako, kako su se prodavali poslovi, uf j..o te ima još al ne smem, pogledaće me popreko.
  • dr Petrović

    08.02.2018 16:32
    A Jelušić je programer?
    On je pisao softver?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti