FOTO, VIDEO: Plotuni sa Tvrđave povodom Dana državnosti

Sa Petrovaradinske tvrđave, danas su, povodom Dana državnosti Srbije, ispaljeni počasni plotuni.
Počasna artiljerijska paljba odjeknula je u 16 časova. Sa platoa pored sata, pripadnici Garde Vojske Srbije ispalili su 10 plotuna iz četiri topa.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naveo je da je današnji događaj jedan od načina da se odužimo našim precima "koji su nam ostavili slobodu, koji su nas zavetovali da se borimo za modernu i razvijenu Srbiju, koja će biti uvažena od i međunarodnih prijatelja i saradnika, ali pre svega voljena od sopstvenog naroda i svih građana koji žive na teritoriji Srbije". 
 
 
foto: Grad Novi Sad
 
 
foto: Pokrajinska vlada
 
"Prvi put artiljerijska paljba povodom Dana državnosti izvedena je ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu i Nišu. To je u simboličkom smislu važno, jer pokazujemo i državno jedinstvo i zajedništvo u najširem smislu", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. 
 
Dan državnosti slavi se 15. februara, kada je 1835. godine donet prvi Ustav Knjaževine Srbije - Sretenjski ustav.
 
  • Sever Srbije

    16.02.2018 19:39
    Zivela Srbija!
  • G

    16.02.2018 14:01
    @Vojvođanin - a jelte, kakvu to istoriju želite kad te 1835. ovde nije ni bila Vojvodina? Nije 1835. ni SAD bila na celoj teritoriji današnje SAD pa se svakog 4. jula slavi nezavisnost u celoj zemlji a ne samo na istoku.
    @VladaN - zašto se onda ne lečite? Ili je to vojvođanska nacionalistička frustracija jedina zdrava?
  • Kerefeke

    16.02.2018 12:56
    Salve pored sata!!
    Znate li vi koliko je toranj i sat star?
    Umete li da mislite da mu te vibracije iz neposredne blizine ne cine dobro?
    To gruvanje inace nije ovdasnji obicaj. Dok se niste ovde pojavili mi smo taj obicaj upraznjavali. Sada nam i to namecete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti