FOTO: Saobraćaj otežan zbog snega, na Vencu zabrana za teretnjake

Zimske službe javnih preduzeća na terenu su od sinoć zbog snega koji je nešto pre 7h počeo da veje u Novom Sadu i jakim intenzitetom padao skoro tri sata.
FOTO: Saobraćaj otežan zbog snega, na Vencu zabrana za teretnjake
Foto: 021.rs
Zimska služba "Puta" je na drugom stepenu pripravnosti i od sinoć je na terenu, sa 23 vozila s posipačima i raonicima za sneg. Kako za 021 kaže portparolka "Puta" Biljana Ćubić, od jutros je drugi stepen pojačan sa još sedam građevinskih mašina, koje su usmerene na sremsku stranu i prema Kovilju i Stepanovićevu, u slučaju da se pojave smetovi usled vetra i vejavice, koja je jača van grada nego u gradu. 
 
"Svi putevi prvog prioriteta su prohodni, budući da je posuta so tokom noći doprinela da se sneg otapa, a i temperature su iznad nule, što olakšava otapanje. Sve dok sneg pada, mi smo na prvom prioritetu, a po prestanku padavina prelazimo na ulice drugog prioriteta. Ne očekujemo neke veće probleme, pratimo vremenske prilike, a apelujemo na povećanu pažnju učesnika u saobraćaju i da bez zimske opreme ne kreću u vožnju", naglašava Ćubić. 
 
Zimska služba "Zelenila" je sa 140 radnika i 30 vozila na terenu od 8 časova. Sneg se čisti i posipa se so na autobuskim stajalištima u gradu i u industrijskoj zoni, u parkovima i oko njih, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na gradskim trgovima i na ostalim lokacijama u nadležnosti ovog preduzeća.
 
"Pešački prilazi mostovima prskaju se magnezijum-hloridom kako se asfalt ne bi oštetio. Ekipe zimske službe našeg preduzeća biće na terenu sve dok to vremenske prilike budu uslovljavale", poručuju u "Zelenilu".
 
 
Kako za 021 kažu u "Čistoći", zimska služba ovog preduzeća je na terenu, sva mehanizacija je angažovana i obezbeđena je dovoljna količina soli.
 
"Ukoliko negde i postoji neočišćen pešački prelaz ili staza u našem održavanju, to je zato što ne može sve odmah da se postigne, usled jačih padavina. Potrebno je malo vremena, ali sve površine će biti očišćene u toku dana. Zimska služba radi bez zastoja", poručuje za 021 Aleksandar Vukovac iz "Čistoće".
 
 
Sneg je usporio odvijanje saobraćaja u gradu i prigradskim naseljima. Već je zabeleženo nekoliko sudara, a na Iriškom vencu je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila.
 
 
Za sada, sneg nije izazvao veće probleme u autobuskom gradskom saobraćaju.
 
"Autobusi GSP-a za sada saobraćaju redovno, bez planskih otkazivanja polazaka. Prevoz se odvija i do sremske strane grada, koja je nešto problematičnija kada su ovakvi vremenski uslovi. Odvijanje saobraćaja u narednom periodu će zavisi od vremenskih prilika i stanja na putevima", navode za 021 u GSP-u.
 
Meteorolozi su jak sneg najavili za danas, ali i za sutra, dok se u četvrtak očekuje slabija susnežica. Od vikenda kreću minusi i ponovo sneg.
  • Putnik

    20.02.2018 18:26
    Blam
    Ako ovaj sneg od 5cm ne mogu da rese ceo dan onda jadni mi .. Stojimo 1.5h u koloni
  • Srbin

    20.02.2018 13:46
    SRPSKA POSLA
    bes sneg, mene zanima kada cemo prestati da pljujemo sve i svakog po politickoj osnovi, bez obzira sta i ko je uradio?
    Zar je bitnije ko nego sta i ciji nego kakav?

    NIJE SLOBA KRIV, MI SMO GOVNA!
  • VP

    20.02.2018 13:25
    @ sram ga bilo
    Sproveo sam ja analize, lopatom dok sneg pada, i vama preporucujem isto. Kada i vi probate , mozda i vi postanete mudrica pa ako nista drugo, mozda izrazite malo postovanja prema ljudima koji na zimi vetru i ledu ciste sneg dok vi u toplini svoga doma kuckate po tastaturi. U stvari ne morate ni cistiti samo izrazite postovanje, makar to. A inace za mrzitelje i kriticare svega postoji jedna dobra izreka, prosta te se izvinjavam zbog toga, ali nas narod taj govor najbolje razume. Izreka je sledeca: " 'rđavom ku... i dlake smetaju".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti