Dečija bolnica uskoro dobija magnetnu rezonancu

Dečija bolnica uskoro će dobiti magnetnu rezonancu isključivo za preglede dece.
Radovi na izgradnji novog objekta u kome će biti smeštena MR su počeli, a Pokrajinska vlada izdvojila je 100 miliona dinara za nabavku aparata i više od 23 miliona dinara za izgradnju objekta u okviru bolnice.
 
Kako je rekao predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, tender za kupovinu je završen i MR aparat će biti isporučen odmah nakon izgradnje objekta.
 
U Dečijoj bolnici u Novom Sadu, koja je jedina tercijarna zdravstvena ustanova u kojoj se leče deca i mladi do 18 godina iz cele Vojvodine, godišnje se hospitalizuje oko 13.000 dece i obavi oko 130.000 pregleda, a svake godine je za oko 2.000 malih pacijenata potrebno obaviti dijagnostiku magnetnom rezonancom.
 
Prema rečima v.d. direktorke Dečije bolnice Jadranke Jovanović Privrodski, ovi pregledi se za pacijente Dečije bolnice sada obavljaju na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici i u Kliničkom centru Vojvodine.
  • dr Petrovic

    02.03.2018 12:37
    Ruse "Peru Zderu" ?
    Pa gde cemo mi iz decije bolnice, sa dezurstva na rucak? Gde ce roditelji koji borave sa svojom decom da se okrepe? Gde ce doktori sa stomatoloske poliklinike da doruckuju? Stazisti, specijalizanti... pa "Pera Zdera" je bio INSTITUCIJA !
    Magnet je mogao da se napravi na vise mesta.
    U ovom gradu fali i GRADSKA BOLNICA ! A kasarna " Marsal Tito" treba samo da se adaptira. I tamo je mogao da se postavi magnet. Pa da grad ima koristi i od tog magneta. Misli li iko glavom u ovoj tuznoj prepolitizovanoj drzavi ?
  • ode

    02.03.2018 12:09
    ode Pera Ždera
    ...
    A gde će se parkirati
    gužva u već nagužvanom
    Tu je iza Pere Ždere parking za Stomatologiju
    ...
    Sve "nabrzake" mora
  • Nervirach

    01.03.2018 20:57
    Mogli ste od amfiteatra napraviti zgradu za magnet. Profesori imaju fakultet pa tamo neka predaju. Posle podne, kada zavrse sa pacijentima. Znaci ona lepa kucica i parkic kod stare poliklinike ce usrati Pera Zdera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti