Pokrajinski sekretar za kulturu Miroslav Štatkić podneo ostavku

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić podneo je ostavku, a na toj funkciji zameniće ga Dragana Milošević.
Ostavku bi trebalo da potvrde poslanici na današnjoj sednici. Ovo će biti prva kadrovska promena od formiranja Pokrajinske vlade u junu 2016. godine.
 
Kako je rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, Miroslav Štatkić odlazi na funkciju u Zavod za kulturu Vojvodine, koji će uskoro postati Kulturni centar Vojvodine. Igor Mirović je naveo da je delimično zadovoljan njegovim dosadašnjim radom i da "naravno uvek može bolje".
 
Opozicija ocenjuje da nije reč o ostavci, nego o, kako kaže poslanik SRS Đurađ Jakšić, "smeni sekretara koji je napravio haos u radu". 
 
Kako je Jakšić naveo, tokom godinu i po dana, "Štatkić je davao desetine miliona dinara za nepostojeće projekte i takođe je primetno da je polovina sredstava odlazila za muziku, što je oblast delovanja sada već odlazećeg sekretara, a ostatak za sve ostale oblasti kulture, medije i verske zajednice".
 
 
Dragana Milošević je rođena 1983. godine, a zvanje diplomiranog muzičara stekla je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zaposlena je kao violinistkinja u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta.
 
Pre imenovanja na novu funkciju bila je odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini grada Novog Sada, kao i poslanica Skupštini Vojvodine. Kako se navodi na sajtu Skupštine Vojvodine, ona je i članica Odbora za administrativna i mandatna pitanja, a uz to je i zamenica predsednika Odbora za kulturu i javno informisanje.
 
Prema nezvaničnim informacijama, uskoro bi moglo da dođe do još nekih kadrovskih promena u vrhu pokrajinske vlasti. Prema Mirovićevim rečima, "rade se analize i prati rad svih, pa će se do druge godišnjice rada Vlade videti ko je šta postigao i da li će biti potrebno da dođe do promena".
  • Drug Pišta

    08.03.2018 13:06
    Ludilo ne prestaje...
    Pogledajte malo imovinu ministara i funkcionera, posebno tih koji smenjuju Štatkića. Svi pokupovali stančuge i džipove, većina i kućerine. Štatkić živi na istoj adresi... a oni? Samo vi glasajte... tek će da nam bude mrakača.
  • Novosađanka

    08.03.2018 11:51
    Ko sve nije poslanik u APV
    Pogledajte listu poslanika u skupštini APV i sve će vam biti jasno. Od najlošijih i neuspešnih studenata i đaka do rodbine i zeta samoproklamovanog kralja uništene nam Srbije.
  • Saradnik

    08.03.2018 09:34
    Sistemske bolesti
    Nakupilo se bagre proteklih četvrt veka u celoj državnoj administraciji. Po kabinetima sve manekenke, ratnohuškački penzioneri i partijski odvratadovrata slučajevi. Niko to neće očistiti. Budžet minoran i još se iz odobrenih projekata traži finansiranje političkih kampanja. Štatkić da slavi ovu smenu kao novi rođendan!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.