U Novom Sadu počelo Prvenstvo Srbije u šahu, turnir moguće pratiti onlajn

Pojedinačno prvenstvo Srbije za muškarce u šahu, 12. po redu, otvoreno je u salonu Hotela "Novi Sad".
Ovaj turnir organizuju Šahovski savez Vojvodine i Šahovski savez Novog Sada.
 
"Veoma smo ponosni što je posle 23 godine naš grad ponovo domaćin ovakvog sportskog događaja, a sama činjenica da se na prvenstvu takmiče najbolji srpski igrači, dovoljno govori o njegovom renomeu", izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i poželeo igračima da ostvare dobre rezultate i osvoje mesto u reprezentaciji.
 
Na Prvenstvu koje se održava od 6. do 14. marta učestvuje 10 najboljih srpskih igrača koji se bore za učešće u reprezentaciji. 
 
Organizatori pozivaju sve ljubitelje šaha da putem digitalnog prenosa partija, na sajtu Šahovskog saveza grada, prate ovo nadmetanje.
  • Pavle

    07.03.2021 12:25
    Jedan smo rod
    Mislim da se i u gimnastici takmiče u odvojenim kategorijama. Zanimljivo je kako stoje stvari za pikado i bilijar?
  • johnny

    07.03.2018 09:12
    @Dobrosavljev
    Mislim da je pokazano u nekoj studiji da muski i zenski mozak funkcionisu na poprilicno razlicite nacine, a u sahu se to najvernije ogleda. U prilog tome ide i da je trenutno u svetu oko 1500 muskaraca sa titulom velemajstora a svega 30ak zena (pri tom ne mislim na zene s titulom "zenski velemajstor" vec iskljucivo "velemajstor"). Inace niko i nista ne sprecava zene da se takmice s muskarcima, turniri otvorenog tipa (gde se prijavi da igra ko god zeli) se organizuju ili 'za sve' ili 'samo za zene'. Ovaj turnir nije otvorenog tipa vec ogranicen na 10 ljudi koji su kako je u tekstu navedeno "najbolji srpski igraci" ili koji igraju jer oni bolji od njih nisu iz nekih razloga mogli da ucestvuju, i medju njima nije bilo zena.
  • Dobrosavljev

    06.03.2018 23:23
    muski sahovski turnir
    Koja je razlika izmedju zenskog i muskog sahovskog turnira? Zasto uopste postoji to razdvajanje u sahu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti