Skupština grada o turizmu, poljoprivredi i konkursima

Odbornici Skupštine grada su bez veće rasprave usvojili plan razvoja turizma do 2022. godine, kao i plan razvoja poljoprivrede do 2022. godine i niz drugih odluka.
Skupština grada o turizmu, poljoprivredi i konkursima
Foto: 021.rs

Največi broj danas usvojenih odluka se odnosio na izmene statuta gradskih kulturnih ustanova, koji su u osnovi samo usklađivanja sa zakonskim odredbama oko pravila izbora direktora. Oko ovih tačaka nije bilo rasprave, dok su sa druge strane vlast i opozicija imali nekoliko govora o planu razvoja turizma.

Opozicija je u osnovi kritikovala da se ovde radi o spisku lepih želja i ocenila da teško da će išta biti realizovano, dok je s druge strane vlast navela da se broj turista stalno povećava i da se očekuje da veći deo plana bude realizovan, jer je deo planova povezan i sa organizovanjem Evropske prestonice kulture 2021. godine. Više o predlogu Programa razvoja turizma Grada Novog Sada 2018-2022. možete pročitati na ovom linku.

Usvojena je izmena plana poslovanja GSP-a kojom se predviđa povećanje broja zaposlenih za 85 radnika. Na dnevnom redu je bilo i donošenje regulacionog plana radne zone južno od pruge u Futogu, kojim se omogućava usitnjavanje parcela namenjenih za različite privredne delatnosti. Uz to, odbornici su usvojili i izmene plana lokacije na uglu ulica Filipa Višnjića i Pavla Stamatovića, gde se predviđa gradnja sedmospratnice.

Doneta je i odluka da se raspiše javni konkurs za izbor direktora "Parking servisa", a za direktora Istorijskog arhiva grada je postavljen dosadašnji direktor Petar Đurđev, koji je nakon isteka četvorogodišnjeg mandata predložen kao kandidat nakon javnog konkursa.

  • d

    12.03.2018 14:48
    sps
    boze pomozi da dodje osoba koja ce redovno isplacivati tople obroke regrese i sve ostalo sto pripada radnicima parking servisa a ne da radnici tuze pa onda tek se isplacuje samo me zanima da nisu radnici tuzili gde bi te pare zavrsile ali dzabe ja ovo svepiso kad niko nije kriv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti