Uzela otpremninu u jednoj, dobila posao u drugoj gradskoj firmi

Umesto da se otpremninama podstiče odlazak zaposlenih iz preduzeća kako bi se smanjio višak radnika u javnom sektoru, isplata ove vrste stimulacija pretvorila se u finansiranje promene radnog mesta u preduzećima čiji je osnivač Grad.

Umesto da se otpremninama podstiče odlazak zaposlenih iz preduzeća kako bi se smanjio višak radnika u javnom sektoru, isplata ove vrste stimulacija pretvorila se u finansiranje promene radnog mesta u preduzećima čiji je osnivač Grad.

Kako Radio 021 nezvanično saznaje, doskorašnja radnica Spensa Liljana Popović uzela je otpremninu koja joj zakonski sleduje, a u iznosu većem od milion dinara. Potom je, uz prethodni dogovor prešla u Gradsko saobraćajno preduzeće, ne prekidajući radni odnos i na posao koji će uz sličnu platu, obavljati kao diplomirana ekonomistkinja.

U GSP-u nam je potvrđeno da je Ljiljana u tom preduzeću raspoređena na mesto samostalne stručne saradnice, te da trenutno zamenjuje šefa službe ekonomsko-finansijskih poslova. Ona je inače na Spensu više godina bila na mestu finansijske direktorke.

Od momenta imenovanja Branislava Bogaroškog za novog direktora Gradskog saobraćajnog, u tom preduzeću zaposlen je još i Dušan Teofilović, koji obavlja dužnost pomoćnika direktora. Prilikom zapošljavanja Teofilovića i Liljane Popović, nisu raspisivani konkursi, a u ovom gradskom preduzeću kažu da za to nisu imali zakonsku obavezu, te da su radna mesta na kojima su zaposleni, bila upražnjena pre zaključenja ugovora o radu.

Radio 021 na ovakvu vrstu promene radnog mesta, odnosno prelaska iz jednog u drugo gradsko preduzeće uz uzimanje otpremnine očekuje komentar iz kabineta gradonačelnika Igora Pavličića. (D.S.)

Komentari 101

  • слободан

    02.02.2011 19:22
    Још једна у низу превара..
    Шта рећи за ову нашу јадну и бедну земљу после свега кад министри имају афере где проневере 65 милион евра и мирно седе кући, где се тајкунима поклања најбоље грађевинско земљиште где сви они којима треба да верујемо бесомучно краду и отимају и апетити су им све већи и већи где врховни политички ауторитети фактички не постоје него само интереси њихових финансијера који се играју са њима као дете са лутком... Земља где се млади уче да је имиџ бити лопов и покварен.. Где се на тендерима украде 1 милијарда евра и где то нико не коментарише. Где ова покварена жена само користи прилику која јој је омогућена њој милион динара неком другом њеног кова можда милон или милијарда евра ко зна
  • Raković

    25.01.2011 21:09
    ipak nije po zakonu ...
    Nažalost svi mediji počinju da prepisuju jedni od drugih po pitanju jeste-nije zakonito umesto da pogledaju Sl.glasnik RS 15/2009 i u odeljku IV tačka 3. pročitaju: naknada po tom osnovu služi za u svrhu obezbedjenja radnopravnog statusa, odnosno zapošljavanja KOD POSLODAVCA KOJI NIJE KORISNIK BUDŽETSKIH SREDSTAVA U PERIODU NE KRAĆEM OD 5 GODINA;
    2. Ako se ipak zaposli kod poslodavca korisnika budžetskih sredstava, mora da vrati ukupan iznos sredstava jednokratne novčane naknade uvećan za zateznu zakonsku kamatu. Pa ako treba pozvaćemo UBOPOK da interveniše ako merodavni u Novom Sadu neće
  • isidor ovdašnji

    20.01.2011 22:10
    reci i spasi dušu svoju
    možeš se jedino povaditi ako ne kočiš i dalje predlog za ograničenje radnog vremena jazbina ovdašnjih-ima nas ipak dosta koji bi noću malo i da odspavaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti