Tender za saobraćajnice i rasvetu oko budućeg parka između Detelinare i Naselja

Još nije poznato kada će početi uređenje budućeg parka između Detelinare i Novog naselja, iako je taj prostor raščišćen još prošle godine odnosno urađeni su pripremni radovi.
Tender za saobraćajnice i rasvetu oko budućeg parka između Detelinare i Naselja
Foto: 021.rs

Dok se čeka da izgradnja parka počne, Uprava za građevinsko zemljište raspisala je tender za tehničku dokumentaciju za saobraćajne površine i javnu rasvetu oko budućeg parka. Firma koja dobije posao imaće zadatak da pripremi projekat komunalnog opremanja okoline parka, odnosno da nacrta gde će biti saobraćajnice dužine oko 750 metara, pešačke staze od oko 900 metara i parkinzi. Ovi radovi će verovatno biti izvedeni u sklopu izgradnje parka.



Podsetimo da je Gradsko zelenilo krajem februara završilo čišćenje prostora budućeg parka između Novog naselja i Detelinare, a koliko je poznato, projektovanje parka još nije završeno. Takođe, u Programu uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu nema reči o tome da će novac biti izdvojen za radove. Ipak, lokalna vlast može rebalansom budžeta da opredeli novac za uređenje parka.

S obzirom na to koliki su rokovi za tendere i koliko bi sami radovi mogli da potraju, sve je izvesnije da će građani u novom parku moći da uživaju naredne godine.

  • Rocky

    28.03.2018 05:15
    Klupice
    Samo da ne budu klupe od 15.000 evra kao na Ribljoj pijaci
  • IT

    27.03.2018 23:52
    Nikad dosta
    Zar u budžetu od 75 miliona, predviđenih za rasvetu u Novom Sadu, radovi na Detelinari nisu uključeni?
    Neće valjda za toliki novac samo da zamenu pregorele sijalice?
  • Dejan

    27.03.2018 23:35
    Park na Novom naselju
    Ovo nije park između Detelinare i Novog naselja, nego park na Novom Naselju.
    Između Detelinare i Novog naselja po ovom planu nije park nego verovatno zgrade jer je planirana još jedna ulica izmežu tih zgrada i parka.
    Da je park planiran skroz do bulevara onda bi bio izmežu Detelinare i Novog naselja.
    Za ovo još nije kasno jer je to zemljište slobodno i pun pogodak bi bio napraviti nova pluća grada na celoj površini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti