Uskoro konkurs za 94 stana u Novom Sadu namenjena izbeglicama iz BiH i Hrvatske

Konkurs za dodelu 94 stana u zakup, sa mogućnošću kupovine, izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske trebalo bi da bude raspisan u naredne dve nedelje.
Predsednik komisije koja će odlučivati o korisnicima budućih stanova Žarko Mićin naveo je za 021.rs da će konkurs biti raspisan nakon sazivanja komisije, u kojoj učestvuju i predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije. Kako je rekao, konkurs će se raspisati u naredne dve nedelje.
 
Stanovi će biti izgrađeni u Veterniku u okviru regionalnog stambenog programa. Prvobitno je planirano da se u Veterniku izgradi 276 stanova, ali je u međuvremenu doneta odluka o još 94 stana. Takođe, 152 stana biće izgrađena u Futogu. 
 
Radovi na izgradnji stanova bi trebalo da budu završeni do 2020. godine, a za opremanje lokacije Grad je izdvojio 24 miliona dinara.
 
Konkurs za davanje u zakup 276 stanova u Veterniku završen je krajem prošle godine, kada je objavljena rang lista osoba koje su prošle na konkursu. Uz to, nedavno se završio i rok za prijave na konkurs za 152 stana u Futogu. Kako je ranije najavljivano, izgradnja stanova u Veterniku trebalo bi da počne ovog proleća. 
 
Regionalni program stambenog zbrinjavanja za cilj ima pronalazak trajnog stambenog rešenja za oko 27.000 ugroženih izbegličkih porodica. U Srbiji je registrovano više od 16.000 najugroženijih porodica.
 
Da vlada interesovanje za ove stanove pokazalo se prošle godine, kada se na konkurs za 276 stanova u Veterniku prijavu podnelo 695 izbegličkih porodica.
  • Solis nekretnine

    02.06.2018 18:25
    Konkurs
    Posle toliko godina teskog zivota zasluzili su da dobiju krov nad glavom.
  • Ns

    28.03.2018 18:35
    Raskol
    Nista ovde niko ne dobija za dzabe stanovi su donacija europske unije i jos gomile drugih zemalja procitajte tekst malo bolje i stanovi ce se placati na kredit kao i svi ostali stanovi samo sa malo nizom cenom otkupa niko ovde nikom nista ne poklanja svaki kvadratni metar ce se platiti a ovi sto pricaju protiv ovog projekta vecina uopste nije upucena u isti i svako ko je ovde generacijama kao sto neki tvrde a nije mu stekao pradeda,deda,otac ili on sam licnoo nista taj nikad nista ni nece imati rat je uzasna stvar i ne dao bog nikom od ovih sto pricaju protiv svega ovoga da im se desi isto sto i prognanim licima jer izbeglica je jedno a prognanik drugo...
  • VladaN

    27.03.2018 23:38
    A šta fali recimo...
    ...Priboju ili Zaječaru, može i Kruševac. Gde baš sve u NS. Toliko je svima stalo da izmene demografsku sliku da je to postala patološka orijentacija i ove vlasti. I dikle će više da se koristi status "izbeglice". Ljudi se snašli, imaju mahom dvojno državljanstvo, pa neka se odluče. Sve što se dešavalo od sredine 90'ih je išlo preko leđa nekada domaćeg stanovništva a danas poniženog dela stanovništva ovoga nekada grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti