Milovan Amidžić novi direktor GSP-a, Ivan Radojičić na čelu "Stana"

Pravnik Milovan Amidžić biće postavljen za vršioca dužnosti direktora Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad", dok će v.d. direktora JKP "Stan" biti Ivan Radojičić, saznaje 021.rs.
Milovan Amidžić novi direktor GSP-a, Ivan Radojičić na čelu "Stana"
Foto: 021.rs
Odbornici gradskog parlamenta potvrdiće na današnjoj sednici ovu odluku. Amidžić na novu funkciju dolazi posle ostavke koju je podneo na mesto v.d. direktora "Stana", gde će ga zameniti Radojičić.
 
On će biti v.d. direktora GSP-a do imenovanja direktora na osnovu javnog konkursa, najduže do godinu dana. 
 
Amidžić je rođen 1981. godine, a do sada je bio zaposlen u preduzećima "Agrocoop" i "Fertil". Bio je zamenik načelnika Gradske uprave za opšte poslove, predsednik Nadzornog odbora "Zoohigijene", šef Službe za zajedničke poslove Grada Novog Sada, te v.d. direktora "Stana".
 
Osim novog direktora, odbornicima u Skupštini grada predloženi su i novi članovi Nadzornog odbora GSP-a. Tako će Miladin Zurovac biti predsednik Nadzornog odbora, dok se Gordana Pirner imenuje za članicu odbora. 
 
Smene u vrhu GSP-a dolaze posle najave generalnog štrajka i sastanka bivšeg rukovodstva sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, o čemu možete da čitate OVDE.
 
Za razliku od Amidžića, Radojičiću će ovo biti prvi mandat na čelu nekog komunalnog preduzeća. I on će na ovoj funkciji ostati najduže godinu dana, odnosno do imenovanja direktora nakon konkursa.
 
Kako se može videti u biografiji koja je dostavljena predsedniku Skupštine, radno iskustvo ovog inženjera menadžmenta nije veliko, što ne čudi s obzirom na to da je rođen 1988. godine. Od 2013. do sada radio je kao šef printing centra i šef službe za opšte poslove u Elektrovojvodini, a navodi se i da je 2011. godine proveo četiri meseca u Sjedinjenim Američkim Državama preko studentskog programa "Work and Travel".
 
Skupština na današnjoj sednici razmatra nekoliko izveštaja o radu i investicijama za 2017. godinu, kao i izveštaje o radu gradskog Zaštitnika građana i Pravobranilaštva Novog Sada, te niz urbanističkih planova. Više o tome OVDE.

Komentari 121

  • Sever Srbije

    19.04.2018 00:01
    Nervirach
    Ti gari sem svoje lipe hr nisi video nista a kamo li veliku Grcku!
  • Nervirach

    18.04.2018 16:18
    Vide se rezulteti. Danas u 6-ici vozac pusta muziku. Jeste prljavo i musavo al sto pici grcka muzika. Nemojjte vise, molim vas.
  • Selektor

    16.04.2018 10:56
    zetova
    @selektor
    mudro zboris . ozeni ga i sve si resio. to je sad moderno. ( sto bi rekli in)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.