FOTO: Počinje naplata ulaska u Nacionalni park "Fruška gora"

Nacionalni park "Fruška gora" ove godine očekuje više od 400.000 posetilaca, a najviše će ih biti tokom predstojećih prvomajskih praznika.
Kako poručuju iz uprave parka, prostor je očišćen, trava pokošena, putokazi postavljeni, ložišta su uređena, a igrališta i sve površine za boravak su uređene.
 
 
Uređeno je više od 55 izletničkih lokaliteta. 
 
Prethodno je park organizovao sakupljanje nerazgradivog otpada, uz učešće više od 500 članova raznih nevladinih organizacija i udruženja građana. Takođe su sprovedeni tretmani suzbijanja krpelja na Iriškom vencu, Brankovcu, Andrevlju, Stražilovu, Kraljevom izvoru, Popovici itd.
 
 
Tokom proslave 1. maja, vatrogasci će biti u pripravnosti, kontejneri su obezbeđeni kako bi što manje otpada završilo na području parka, a park je obezbedio drva za loženje - i to isključivo gde je to dozvoljeno. Svako kršenje pravila ponašanja u parku biće sankcionisano, a posetiocima će biti podeljene brošure sa pravilima.
 
"Od izuzetne važnosti je napomena da se vatra nakon upotrebe mora ugasiti. Nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite, koja su posebno obeležena", apeluju iz NP "Fruška gora". 
 
 
Od subote, 28. aprila, počinje da se naplaćuje "objedinjena naplata za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila" u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu nacionalnom parku. Naplaćuje se samo vikendom. 
 
"Prema Uredbi Vlade Srbije, bila je propisana pojedinačna naplata za svaku navedenu aktivnost od 120 dinara, a odobrenjem za objedinjenu naknadu, u skladu sa svojim mogućnostima, potrudili smo se da izađemo u susret našim posetiocima. Očekujemo da svi posetioci Nacionalnog parka čuvaju prirodu Fruške gore i da svaki korišćeni prostor za sobom ostave onakav kakav bi želeli da sledeći put zateknu", kaže v.d. direktora parka, Radoslav Krunić.
  • Milan NS

    12.06.2020 17:44
    Meni da naplatite
    a Eparhiji Sremskoj koja je betonirala šumu ništa?
    A C.M. koii je raskrčio šumu ispod Popovičkog jezera?
    Ja sam samo hteo s klincima u šetnju
  • Oki

    27.04.2018 16:34
    Džabe sve ovo kada puštaju da kamioni tutnje na putu preko Venca i njima niko ništa ne naplacuje. Njima naplatite ili im ne dajte da voze tuda. Neka idu okolo autoputem
  • Boro

    27.04.2018 16:10
    Mogu da se slikaju ja prolazim hteli nehteli da se sklone. Nema sanse da platim stoci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti