Put ustupa privatnicima radove na gradskim ulicama u vrednosti većoj od 230 miliona dinara

JKP "Put" će privatnicima ustupiti poslove na održavanju objekata putne privrede u vrednosti većoj od 230,4 miliona dinara sa PDV-om.
Put ustupa privatnicima radove na gradskim ulicama u vrednosti većoj od 230 miliona dinara
Foto: 021.rs

Ovo je petina sume koja se iz budžeta Novog Sada odvaja direktno za radove na održavanju gradskih ulica, a većina od tih 900 miliona dinara prema programu koji je usvojila Skupština grada ide direktno "Putu".

"Put" tako upravo ima tender u kome poziva privatnike da dostave ponude za radove u vrednosti od maksimum 230,4 miliona sa PDV-om, pri čemu će se tek tokom godine znati koliko će ukupno dobiti, zavisno od obima posla koji im se ustupi. Uslov za učešće na tenderu "Puta" koji privatnici treba da ispune je da, sem postojanja odgovarajućih tehničkih kapaciteta, ponude bar za šest odsto manju cenu usluga od one koju "Put" fakturiše Gradu.

Pomenimo da "Put" već godinama privatnicima daje poslove koje dobija direktno od lokalne vlasti, iako je ovo preduzeće svojevremeno osnovano kako bi u svom delimično monopolskom položaju bilo baš strogo zaduženo za održavanje gradskih ulica.

  • Scotch Bonnet

    03.05.2018 14:23
    A svi privatnici su članovi vladajuće koalicije.

    Amen.
  • Dabisha

    03.05.2018 13:18
    "Sveci" blago dijele...
    ... iliti "bratska" ( može i "kumovska") podela gradskih para . Ne treba biti mnogo pametan da bi se shvatilo ko je ovde lud i naivan a ko bahat i bezobrazan i to već godinama , bez ikakvih posledica , kosekvenci. Izgleda da su građani Novog Sada toliko otupeli da im prija kada ih "žedne vozaju preko vode" Nazdravlje! Naivan je onaj koji misli da se gradski "moćnici" mogu dozvati pameti na lep, civilizovan način.
  • Kombinacija

    03.05.2018 12:39
    A onda ce ti privatnici da uzmu "Put' za podizvodjaca i tako poskidaju kajmak.
    Privatnici idu sa svesno niskom cenom na tenderima jer kasnije nadoknade (i mnogo vise od toga) preko aneksa ugovora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.