Do utorka rok za drugu ratu poreza na imovinu

Rok za plaćanje druge rate poreza na imovinu za ovu godinu ističe sutra, 15. maja.
Do utorka rok za drugu ratu poreza na imovinu
Foto: 021
Porez na imovinu se plaća u četiri rate - prva do 15. februara, druga do 15. maja, treća do 15. avgusta, a poslednja do 15. novembra. Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obveznik plaća zateznu kamatu, a za izbegavanje plaćanja tog poreza predviđena je kazna od 5.000 dinara.
 
Novosađani su veoma redovne platiše, što pokazuje podatak da je procenat naplate poreza na imovinu poslednjih godina veći od 90 odsto.
 
Dodajmo da je u Novom Sadu porez na imovinu neznatno izmenjen u ovoj godini, o čemu više OVDE.
  • makijaveli

    10.05.2018 17:47
    trend
    Cestitka za punih 25 godina placanja poreza na pravo stanovanja u vlastitom stambenom objektu. Jasno, resenja za ovu godinu i dalje nema iako je druga rata tu. Ali zato nesposobna gradska vlast uziva veliku zastitu (autocenzurom)u medijima. Kada jos napomenemo da negde (Hrvatska naprimer) taj porez uopste NE POSTOJI, i nece ga uvoditi barem jos nekoliko godina dok dobro ne proanaliziraju efekte uvodjenja tog nameta. A inace taj porez je trebao da oporezuje kvalitet objekta i opremljenost, a ne zonu stanovanja, pa je sada vila i neka stracara isto oporezovana po kvadratu. Pa vi glasajte ponovo isto, uzdravlje!
  • Ljut, naravno

    10.05.2018 06:35
    Dokle braćo?
    Poslaće mi izvršitelja jer nisam dobio rešenje, a poštari štrajkuju i neće da nose na Liman.
    A novi sam korisnik, bila je promena vlasništva, novi račun. Ne mogu da plaćam u odnosu na prethodnu godinu.
    Tragedija od dežele.
  • Mrmot

    09.05.2018 22:50
    Nemam dugovanja a i neki moji poznanici isto placaju sve na kraju godine i nikom nista.
    @Liman3
    Tacno, a kos nas u zakonu stoji 50% popust na nekretninu u kojoj zivimo. Na mom resenju ta stavka ne postoji, placam ful cenu, a verujem i svi ostali. Kad dobijem resenje pravac kod advokata da vidim za to. Ma deru kako i gde stignu bukvalno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti