Koje masne kiseline su bitne za aktivan i zdrav život?

Ukoliko se nalazite na samom početku svog plana i ideje da živite zdravije, verovatno ste čuli za omega-3 masne kiseline i njihove benefite.
Nažalost, mnogi sportisti i generalno fizički aktivni ljudi kasno saznaju da ove esencijalne masne kiseline igraju ključnu ulogu u izgradnji i podršci osnovnih komponenata našeg tela. Zbog toga se i nazivaju esencijalnim kiselinama.
 
Omega-3 masne kiseline nadziru i upravljaju svim biohemijskim procesima u organizmu. Međutim, organizam nije sposoban da ih sintetiše (poput drugih kiselina), već je neophodno da se iste unose putem ishrane. Takođe, unošenje ovih izuzetno bitnih komponenti vitalnog sistema nije lako - omega-3 masnim kiselinama najbogatija je riba, koja u našem području nije sastavni deo svakodnevne ishrane, zbog čega su dodaci ishrani na bazi omega-3 masnih kiselina najbolji prijatelj svakoga ko želi da učini najbolje za svoje zdravlje.
 
Zbog čega su omega-3 masne kiseline najbolji prijatelj sportski aktivnim ljudima?
 
Pre svega, bitno je naglasiti da aktivan životni stil ne podrazumeva samo svakodnevno bavljenje fizičkim aktivnostima u teretani, iscrpljujuće treninge i profesionalni sport. Vožnja biciklom do posla i nazad, redovne šetnje, umereno vežbanje kod kuće, u teretani ili napolju, kao i generalno aktivan život odličan su preduslov za dug i zdrav život. Ukoliko ste osvešćeni i u vezi sa vašom ishranom i "trenirate" u tom polju, omega-3 masne kiseline apsolutno su vaš najbolji saveznik.
 
Pre svega, omega-3 masne kiseline čuvaju i jačaju imunološki sistem, bez kog nije moguće održati zdravlje. Ugrađuju se u nervne ćelije, omogućavaju efikasniji prenos impulsa i bolju koordinaciju pokreta, što na "duže staze" čuva vaše telo od eventualnih povreda i omogućava efikasniji uticaj određenih telesnih vežbi. 
 
Omega-3 masne kiseline mogu da odigraju i veliku ulogu u jačanju zglobova i kostiju, a deluju protivupalno, što je funkcija koja štiti naše izmorene mišiće. Ne samo to - omega-3 masne kiseline dokazano održavaju zdrave krvne sudove i utiču na smanjenje nivoa "lošeg" holesterola u organizmu (koji predstavlja dominantnu bolest savremenog života, okruženog lošom ishranom). Takođe, kroz očuvanje zdravih krvnih sudova, protok kiseonika je značajno bolji.
 
Preporučljivi izvori omega-3 masnih kiselina
 
Kao što je rečeno, omega-3 masne kiseline na našem području je teško pronaći u izvornom obliku i svakodnevno unositi u preporučenim količinama. Zbog toga su se mnogi okrenuli dodacima ishrani na bazi omega-3 masnih kiselina. 
 
Zbog opšte poznate informacije da se kvalitetno riblje ulje nalazi u skandinavskim zemljama, za lako dostupne, kvalitetne i originalne norveške proizvode na bazi omega-3 masnih kiselina I vitamina pobrinula se kompanija "Norway House", generalni uvoznik i distributer za Republiku Srbiju originalnih norveških omega-3 proizvoda za sve uzraste.
 
"Norway House" putem svojih brendiranih, pažljivo sačinjenih, kontrolisanih i visokokvalitetnih proizvoda omogućava najbolju zaštitu vašeg zdravlja. Pri tome, proizvodi "Norway House" namenjeni su svima, što ih čini pogodnim za celu porodicu, kao i za trudnice, decu, aktivne sportiste i apsolutno svakog ko želi već danas da počne da misli o svom zdravlju malo više, a bez puno opterećenja.
 
Svi proizvodi "Noway House" sadrže u sebi i vitamine A, D i E, čiji benefiti su daleko prepoznati. Vitamin A čuva i utiče na razvoj sluzokože, ima poznati efekat na razvoj dobrog vida, a čuva i pluća, dok vitamin D direktno utiče na imuni sistem i prepoznat je kao takozvani "antikancerogeni" vitamin, prema novijim studijama. Vitamin E, antioksidans, veoma je bitan, između ostalog, za zdravlje jetre.
 
U ponudi "Norway House" nalaze se premium norveške omega-3 kapsule za sve uzraste. Kao izvor čistih i visoko koncentrovanih omega-3 masnih kiselina, sadrže i preporučenu količinu vitamina A, D i E za celokupno pozitivno delovanje na zdravlje. Idealne su za one koji pokušavaju da smanje količinu masti u organizmu i smršaju, kao i da kontrolišu telesnu težinu i nivo masti. Preporučena dnevna doza ovih kapsula je jedna gel kapsula dnevno, uz obrok.
 
Takođe, "Norway House" je prepoznao specifične potrebe koje ima lepši pol, te se u ponudi nalaze i premium norveške omega-3 kapsule za žene, sa dodatkom vitamina K2, D i E, a koje sadrže i folnu kiselinu, ulje žutog noćurka , kakao kao i omega-6 masne kiseline.. Vitamin K2 smanjuje krvarenje tokom menstruacije, a takođe smanjuje i pojavu bora na koži. Ulje žutog noćurka ima prepoznat efekat na smanjenje neugodnih posledica predmenstrualnog sindroma, a preporučuje se i tokom laktacije. Efekat kakaoa pre svega se odnosi na kontrolu krvnog pritiska. Folna kiselina je dobra za trudnoću. Omega-6 masne kiseline poboljšavaju opšte zdravlje i imunitet organizma. Preporučena dnevna doza je jedna gel kapsula dnevno, uz obrok.
 
Cela porodica aktivno može da uživa u svim benefitima omega-3 masnih kiselina uz premium norveško omega-3 ulje sa ukusom limuna. Omega-3 ulje je osvežavajućeg ukusa limuna, proizvedeno je od jetre divljeg norveškog artičkog bakalara i sadrži vitamine A, D i E. Ovaj proizvod najbolji je izbor za celu porodicu zbog sveobuhvatnih komponenti, originalnog porekla, prirodnih sastojaka i proverenog efekta na zdravlje kako odraslih, tako i dece starije od tri godine.
 
A za naše drage mališane, na raspolaganju su norveške omega-3 bombonice sa ukusom voća. Pored omega-3 masnih kiselina sadrže i vitamine D i E, zbog čega su savršen izbor za svako dete. Izuzetno su lak način da vaše dete unese esencijalne masnoće u organizam i to uz obrok, najviše dve bombonice na dan. Prošlo je vreme kada su se deca opirala konzumaciji ribljeg ulja zbog neprijatnog mirisa i ukusa - prijatan ukus ovih kapsulica rešava problem unosa i čak stvara radost kod dece koja ih redovno koriste. Preporučena dnevna doza je 2 gel kapsule dnevno, uz obrok.
 
Proizvodi “Norway House” na delu
 
Iz ljubavi prema sportu, a prvenstveno trčanju, nastao je “Omega-3 Norway Running Team”, koalicija entuzijasta koji se u svojim takmičenjima širom sveta iznova dokazuju. Tim je aktivan od 2016. godine i okuplja kako profesionalne, tako i trkače-amatere koji imaju ogromnu želju da se oprobaju u dugim stazama, na egzotičnim lokacijama i prikažu koliko su jake i zdrave atlete. Članovi tima su toliko ambiciozni da su oformili poseban ogranak za vrlo zahtevne, planinske trke.
 
Svi članovi tima redovno koriste omega-3 proizvode kompanije “Norway House”. Želite da se pridružite? Saznajte kako OVDE.
 
Detaljnije o svim originalnim proizvodima "Norway House" možete pronaći OVDE, kao i informaciju kako da dođete do svojih dnevnih doza omega-3 masnih kiselina.
 
Originalni norveški omega-3 preparati kompanije "Norway House" mogu se pronaći u "Omega 3 Norway shopu" u Pariskom magazinu.  
  • Vladimir

    23.05.2018 08:38
    Preporučujem
    Koristio sam ulje a sad koristim kapsule. Opšte stanje organizma se popravilo odmah. Oseti se na prvu loptu da je u pitanju premijum proizvod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti