Filozofski fakultet u Novom Sadu dobio lektorat hrvatskog jezika

Filozofski fakultet dobio je lektorat hrvatskog jezika i književnosti.
Filozofski fakultet u Novom Sadu dobio lektorat hrvatskog jezika
Foto: 021.rs
Danas je u Rektoratu Univerziteta potpisan memorandum o saglasnosti, čime je i zvanično počeo rad lektorata.
 
Kako je rečeno, reč je o značajnom iskoraku u naučnoj saradnji dve zemlje, ali i o istorijskom momentu za hrvatsku nacionalnu zajednicu u Vojvodini, jer se na to čekalo 11 godina.
 
Ovim potpisivanjem je i formalno počeo rad lektorata za hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu, koji će značajno doprineti razvoju jezičkih kompetencija nastavnika koji sprovode nastavu na hrvatskom jeziku u Vojvodini.
  • Jela

    10.09.2021 05:03
    Bzvz
    Хрватски језик је Загорски. Оно Кај-буш? После рата их звали Кајбуши. Не би им никад дозволила да користе овај накарадно"озрачени". Вук Караџић није имао изгледа паметнија посла. У Хрватској нема ћирилице, нема ничег! Такав реципроцитет и њима треба дати!
  • Horvat

    15.06.2018 17:17
    Reciprocitet
    Za neupućene: ovim se ustanovljava reciprocitet jer već odavno postoji Katedra za srpsku i crnogorsku književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta (stara a ne novohrvatska reč) u Zagrebu sa asistentima i profesorima.
  • Поносна

    15.06.2018 14:08
    Шта рећи
    Нешто контам... значи моја мајка практично сада има 2 факултетске дипломе, с обзиром да је завршила студије Српско- хрватског језика и књижевности. Из ових стопа идем да јој честитам!!! :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti