Sudija Apelacionog suda sudi Hamletu

Peti "Šekspir festival" biće održan u vili Stanković u Čortanovcima, od 28. juna do 1. jula.
Sudija Apelacionog suda sudi Hamletu
Foto: 021.rs
Festival otvara "Tit Andronik" Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Igora Vuka Torbice, a ova predstava će, zbog tehničkih zahteva, biti igrana u Srpskom narodnom pozorištu.
 
Drugog dana, u vili Stanković igra se predstava "Molim, nastavite (Hamlet)" Dreams come true teatra (Švajcarska Francuska, Španija). Koncept predstave je da se u sredini u kojoj gostuje odaberu tri glumca - Hamlet, Ofelija i Gertruda. Ostali akteri su prave sudije, forenzičari, tužioci i advokati.
 
Predstava je zapravo suđenje Hamletu. U Čortanovcima Gertrudu igra Svetlana Bojković, a učestvuju sudija Apelacionog suda Miodrag Majić, advokat Petar Učajev, tužilac Nikola Pantelić...
 
Predstava "Dva viteza iz Verone" (Čikago, SAD) tekst i režija "Q Brothers", ima samo dva izvođača koji repuju Šekspira.
 
Poslednja u selekciji je predstava Šekspir kompani iz Berlina "Mletački trgovac".
 
Cena ulaznice za "Tit Andronik" je 700 dinara, a za ostale predstave 900 dinara i mogu se kupiti na prodajnim mestima "Eventima". Obezbeđen je prevoz iz Novog Sada, po ceni od 300 dinara.
 
U slučaju vremenskih nepogoda sve predstave se izvode u Srpskom narodnom pozorištu, što će na web i fb stranici festivala biti objavljeno na dan izvođenja predstave do 16.30h. 
 
Više možete pročitati na sajtu festivala.
  • Drugo mišljenje

    02.06.2019 10:02
    Drugi pogled
    Za mene privatne preferencije sudija (umetničke, stručne i privatne), naročito iz apelacionih sudova, ne samo da ne interesuju, već i plaše. Sudije apelacije koji pišu blog, objavljuju knjige na osnovu slučajeva iz prakse, učestvuju u pozorišnoj predstavi, ujedno i predsednici UO nevladine organizacije Cepris (zajedno sa pojedinim sudijama nižih sudova, tužiocima, advokatima krivičarima na visokim pozicijama u advokaturi i profesorima privatnih fakulteta a bivšim visokim sudijama/tužiocima), na duplericama ženskih magazina sa motorom i dr. simptomima "muške krize srednjih godina" itd. Da li biste bili mirni da vam oni "nezavisno", stručno, "nepristrasno" a pre svega sa bazičnom moralnošću presudjuju u vašoj stvari? Ja ne. Sudija i njegova porodica treba da živi moralno uzoritim životom, sa nultim ucenjivačkim kapacitetom. Očekujem više a pre svega da to struka unutar sebe samoreguliše u dogledno vreme. Ako ne stignu, ne bunim se ni da drugi stubovi vlasti učine sve što im zakonski stoji na raspolaganju. Može i po njihovom receptu, jer su oni prvi zaigrali tom metodom.
  • Biti ili ...

    28.06.2018 16:17
    Meni se ova ideja dopada. Sudija Mijić je priča za dobru predstavu.
  • @Mile

    27.06.2018 19:36
    Nije taj al' je Majić
    To znači da će na blogu sutradan objaviti još jednu stručnu analizu i verovatno primetiti kako je Šekspir mogao i neki veći izazov da mu priredi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti