Univerzitet u Novom Sadu obeležio 58 godina postojanja

Svečanom ceremonijom u amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu obeleženo je 58 godina postojanja ove visokoškolske ustanove.
Univerzitet u Novom Sadu obeležio 58 godina postojanja
Foto: 021.rs
Tom prilikom dodeljen je počasni doktorat Univerziteta u Novom Sadu dr Dimitriju Kamaninu, direktoru Departmana za međunarodnu saradnju Objedinjenog instituta za nuklearna istraživanja u Dubni, u Rusiji.
 
"Bliska saradnja našeg Instituta i Srbije počela je pre 25 godina. To je bila dobra osnova za dalju saradnju sa institucijama u Srbiji, kao i sa Univerzitetom u Novom Sadu. Izuzetno sam počastvovan da budem proglašen za počasnog doktora nauka Univerziteta u Novom Sadu. Ovo visoko priznanje i poverenje koje sam dobio od Univerziteta u Novom Sadu učiniće da nastavimo dalje sa visokom saradnjom našeg Instituta i Univerziteta", poručio je prof. dr Kamanin.
 
Dani Univerziteta u Novom Sadu završiće se u petak, 29. juna, svečanom promocijom novih doktora nauka.
  • deda

    29.06.2018 08:02
    bio deo te price kad smo bili skoro vrsnjaci, sad je mojih troje deo te price, hvala onoj drzavi sto ga je formirala i srecno
  • Jugosloven

    28.06.2018 22:21
    Ja bih to ovako preveo:
    Da ne bi komunista, pitanje je kada bi Univerzitet u NS bio osnovan. I da li bi.
    U svakom slučaju čestitam godišnjicu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.