Objavljene konačne liste na fakultetima u Novom Sadu

Na svih 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu objavljene su rang liste budućih brucoša i upisi su uveliko u toku.
Objavljene konačne liste na fakultetima u Novom Sadu
Foto: 021.rs
"Dnevnik" piše da se upisi odvijaju prema rasporedu koji su pojedinačno odredili fakulteti. Po odnosu broja onih koji su polagali prijemni ispit i broja onih koji su ga položili, velika većina je uspela da ispuni uslov za dobijanje indeksa, bez obzira na to da li će studirati o trošku države ili će sticanje visokoškolskog znanja plaćati iz svog džepa. Prijemni ispit je položilo 7.677 budućih studenata.
 
Na Poljoprivrednom fakultetu je ispit položilo svih 498 kandidata, koji su se pojavili na testiranju. Na Filozofskom fakultetu od 1.050 onih koji su došli na testiranje, prijemni je položilo 1.026, na Tehnološkom fakultetu od 206 kandidata, prijemni nije položio samo jedan kandidat. Na Pravnom fakultetu se prijavilo njih 419 i svi su prošli. 
 
Na Medicinskom fakultetu od 1.156 koji su došli na prijemni, položilo je njih 1.101. Na Fakultetu tehničkih nauka, koji prima najviše studenata, od 2.652 potencijalnih brucoša, za taj status se izborilo 2.437 kandidata. 
 
Na Ekonomskom fakultetu 485 kandidata koji su se pojavili na prijemnom su ga uspešno savladali, dok je na Prirodno-matematičkom fakultetu od 742 kandidata, prijemni prošlo njih 693
 
Na Građevinskom fakultetu svih 55 prijavljenih je položilo prijemni, dok je prijemni na Tehničkom fakultetu položilo 226 budućih brucoša. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 241 kandidat je prošao prijemni ispit, na Pedagoškom njih 53, a na Učiteljskom fakultetu sva 43 kandidata su uspešno položila prijemni.
 
Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu prijavilo se duplo više kandidata nego što je otvorenih mesta. Tako je ispit položilo njih 195, iako ih se prijavilo 409.
  • gari

    13.07.2018 08:04
    koliki bolesni debil treba biti pa staviti minus na lep komentar
  • deda

    12.07.2018 11:41
    da budete uspesni u najboljem razdoblju zivota, na ponos svojima i svima nama, srecno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti