Opozicija traži ostavke zbog afere "Stan"

Novosadske opozicione stranke su zatražile da politički i zakonski odgovaraju svi kojiafere sa privatizacijom JKP "Stan“.
Opozicija traži ostavke zbog afere "Stan"
Foto: 021.rs

Zahtev opozicije je usledio nakon što je gradonačelnik Miloš Vučević potvrdio da će biti raskinut ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa litvanskom firmom, jer nisu uplatili osnivački ulog za novo preduzeće.

- Najavljeni raskid ugovora sa privatnim partnerom nije nikakav dokaz odgovornosti i ozbiljnosti gradske vlasti, već iznuđen i jedini moguć potez u situaciji kada je opozicija obavestila javnost da privatni partner nije uplatio osnivački ulog za novu firmu koja je trebalo da preuzme delatnosti od "Stana" i kada je svima postalo jasno da je priča o stranom ulagaču koji će spasiti radna mesta bila šarena laža i sredstvo za zamajavanje i zaposlenih u "Stanu" i svih građana Novog Sada. Za potpuno zadovoljenje pravde i zakona neophodno je da budu smenjeni gradonačelnik i njegovi saradnici koji su učestvovali u bezakonju i pokušaju da se naplata dimničarine i održavanje javne rasvete i objekata predaju privatnoj firmi bez odgovarajuće naknade za grad i radnike "Stana"- stoji saopštenju novosadske opozicije.

Oni dodaju da se sada pokazalo da sve ono što je opozicija govorila o spornoj privatizaciji bilo tačno i do kraja istinito i da se afera može završiti i zataškati samo formalnim raskidom štetnog ugovora.

Saopštenje su zajednički potpisali: Gradski odbori Demokratske stranke, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana, Pokreta "Dosta je bilo" Novi Sad, Nove stranke, Levice Srbije i "Pokreta za preokret".

SNS: Bez imalo stida lekcije drže oni koji su uništili "Stan"
 
Gradski odbor Srpske napredne stranke reagovao je na saopštenje opozicije u vezi sa situacijom oko preduzeća "Stan". SNS podseća "autore saopštenja i njihove malobrojne sledbenike da su upravo oni ti koji bi trebalo da snose političku odgovornost, jer su oni doveli preduzeće do ruba propasti".
 
"Novosađani nikada neće zaboraviti njihovu šesnaestogodišnju vladavinu, za vreme koje su namerno gurali 'Stan' u stečaj, a istovremenu nisu privukli ni jednog jedinog stranog investitora. Naprotiv, svojim destruktivnim delovanjem pokušali su da odvrate 'Delfaj' i 'Lir' od investicija u Novom Sadu, ali u tome nisu uspeli. Danas, oni koji su uništili ne samo 'Stan', već i skoro kompletan javni sektor, bez imalo stida i srama drže lekcije onima koji vraćaju njihove dugove", navode u SNS, još jednom podsećajući da je nakon odlaska Demokratske stranke sa vlasti u Novom Sadu, u "Stanu" zatečen dug od 800 miliona dinara, te da je on sada smanjen za 300 miliona.
 
Saopštenje potpisuju SNS, GO Pokreta socijalista, GO Socijalističke partije Srbije i GO Pokreta obnova Kraljevine Srbije.
  • ***

    05.08.2018 07:33
    Lear
    Da podsetimo one koji su zaboravili: LSV je najviše kritikovala dolazak Leara - i evo ih sada u gradskoj vlasti. Ko o čemu ...
  • Novosadjani

    04.08.2018 21:22
    @ Alex
    A koliko su para Novosadjani uplatili i dalje uplaćuju na osnovu dimnačarine, za dimnjake koje nemaju?
    Ukinuti dimnačarinu!
    Niti Novosadjani imaju dimnjake niti JP STAN ima zaposlene odžačare!
    Poslednji put videli smo odžačara pre 40 godina !
  • Podbarac

    04.08.2018 16:07
    Nemojte spavati
    Borimo se da nam ukinu dimnjicarinu da placamo po potrosnji grejanje, mi koji smo odvajali za Drmno ja sam dao2 plate zasto cutati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti