Grad oduzeo stanarima Adica deo zemljišta, na odštetu čekaju već 12 godina

Stanovnici Ulice Branka Ćopića na Adicama već 12 godina čekaju da ih grad obešteti za eksproprijaciju zemljišta, koje im je oduzeto zbog proširenja puta.
Kako prenosi N1, iako je obaveza grada prema njima nesporna, ni u ovogodišnjem budžetu nije se našlo mesta za obeštećenje.
 
Rekostrukcija, kojom su izgrađene dve saobraćajne trake, podrazumevala je da svim stanarima ulice bude oduzet deo placa. 
 
Po svim zakonima, ali i obećanjima tadašnjih gradskih otaca, svi kojima je imovina oduzeta morali su da budu obeštećeni u najkraćem mogućem roku. Od tada, promenila su se tri gradonačelnika, ali odgovor nadležnih ostao je isti - para za nadoknadu štete nema. Jedina razlika u odnosu na prethodne izgovore je ta što je grad pogrešio čak i naziv ulice.
 
"Nije predviđena pozicija rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na lokaciji Ulice Branimira Ćopića na Adicama, to jest - u 2018. godini ne postoje planirana sredstva za ovu namenu", naveo je Grad.
 
Radenko Karać sa papirima u rukama tako već godinama bezuspešno obija pragove gradskih organa, i priznaje - polako gubi nadu da u ideju da je Srbija pravna država.
 
"Nemam reči više. Obraćao sam se svim zvaničnim institucijama, da se obratim više - ne znam kome. Nemam više svoja građanska prava, da me iko zaštiti. Oni su meni rekli da ja tužim, a ja to ne želim. Neću da dajem advokatima pare, jer to je meni uzeto legalno, i legalno hoću da naplatim", kaže on.
 
Ima li nade da stanari Ulice Branka Ćopića dobiju ono što im po zakonu pripada, N1 je pokušao da sazna i gradskoj kući.
 
Na jednostavno pitanje gradskoj službi za informisanje - kada će stanovnici Adica biti obeštećeni, odgovor nije stigao.
  • Veternička rampa

    05.08.2018 18:23
    Deru za građevinske dozvole kožu sa leđa, a kad treba da se plati zemljište koje su oteli onda ništa. Tužite ih i dobićete svoje para još će oni da plate i sudske troškove. Ja sam se vukao po sudovima 4 godine i na kraju bio isplaćen. Morate u Srbistanu sve sami da radite, SNS botine moraju da imaju plate i zato će i dalje otimati...
  • Ns

    05.08.2018 17:31
    Evo i na telepu oduzeli parcele i napravili ulice i dali drugima parcele. Pa 50-60 godina nikom nista. Sad se natezemo oko restitucijr pa nikom nista. Jos cekamo.... samo hrabro i strpljivo ima nas jos...
  • Fukara

    05.08.2018 11:51
    Raskopati put, vratiti zemlju vlasnicima i problem resen. PS Pretpostavljam da je "drzava" pravila put na privatnoj zemlji, jer su "zemljani" parvili kuce na njivama, a ne na gradjevinskom zemljistu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti