Nebezbedni prelaz na Bulevaru kralja Petra dobija semafor

Semafor će biti postavljen na pešačkom prelazu na Bulevaru kralja Petra I, kod ulice Paje Markovića Adamova, gde je proteklih godina više pešaka stradalo u udesima, saznaje 021.rs.
Nebezbedni prelaz na Bulevaru kralja Petra dobija semafor
Foto: 021.rs

Uprava za građevinsko zemljište i investicije je raspisala tender za izbor izvođača koji će postaviti semafore na ovom pešačkom prelazu, a procenjena vrednost radova je sedam miliona dinara.

U samoj konkursnoj dokumentaciji se navodi da se semafor postavlja jer se ovaj pešački prelaz nalazi u blizini škole, autobuskog stajališta i javnih objekata, i zabeležen je kao izuzetno opasno mesto ne kojem su se dešavale saobraćajne nezgode i sa smrtnim posledicama.

Semafor će imati taster kojim će ga pešaci aktivirati, ali će se usklađivati sa obližnjim prelazom na uglu Kralja Petra i Gagarinove koji već ima semafor, a sve u cilju da se održi protok vozila, dok će noću raditi u režimu žutog svetla.

Kao i svi semafori koji se poslednjih godina postavljaju u Novom Sadu i ovaj će imati zvučni signal za slepe i slabovide, kao i brojčani displej.

  • Marko

    07.08.2018 19:17
    Po propisima iz 2017. semaforizovan pešački prelaz je obavezan gde god postoji više od jedne saobraćajne trake u jednom smeru, ne sme bez semafora.
  • Samo ih gledam

    07.08.2018 06:32
    Ništa bez pogibija
    U celom svetu, ne samo Evropi, volan se sve više uzima iz ruku ljudi,
    jer je obest i želja za letenjem postala prevelika.
    I tu ne treba očekivati drugačije promene, osim sve strožijih zakona i sve više semafora i sve finijih oblika nadzora i kontrole onih koji voze, a i pešaka i biciklista.

    Ono što se kod nas razlikuje, to je način na koji rade diplomirani inženjeri saobraćaja.
    Ako oni odlučuju, uopšte.

    Valjda ih je struka naučila sledećem:

    - Prvo sačekaš da pogine minimum 5 pešaka i bude povređeno 20, pa onda doneseš odluku da je tu potreban semafor. To je najpouzdaniji način "merenja saobraćaja".

    Alal vam struka!
  • glu

    06.08.2018 17:06
    na semaforu nikad niko nije poginuo i nije bilo saobracajki

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti