U planu uređenje javnih površina Kineske četvrti

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je konkurs za uređenje javnih površina u tzv. Kineskoj četvrti.
U planu uređenje javnih površina Kineske četvrti
Foto: 021.rs
Uređenje javnih površina podrazumeva izgradnju puteva, izgradnju pešačkih staza, postavljanje cevovoda za vodu i kanalizaciju, gradnju pumpnih stanica za otpadne vode, putnu i spoljnu rasvetu, kao i pejzažno uređivanje zelenih površina.
 
Drveće koje se nađe na putu planiranim javnim površinama biće posečeno, a umesto njega, na planirana mesta, biće posađeni visoki lišćari visine do 3,5 metra.
 
Predviđeno je da se isprojektuje deo Bulevara despota Stefana od raskrsnice sa Šekspirovom ulicom do uklapanja sa postojećim kolovozom kod Mosta slobode. Takođe je planirano da se isprojektuje pešački pristup između A doma i Kineske četvrti, kao i da se isprojektuju parking mesta duž dela Bulevara despota Stefana i zasebni parkinzi.
 
Duž bulevara biće isprojektovane i biciklističke i pešačke staze sa obe strane kolovoza. Unutar Kineske četvrti saobraćajne površine će se popločati granitnom kockom, a na delu stovarišta firme "Mostogradnja" biće postavljena zelena površina sa glavnim parkingom za posetioce planiranog kompleksa.
 
Trenutno je Bulevar despota Stefana, u delu između mosta Slobode i Šekspirove ulice, u dosta lošem stanju i delom bez ivičnjaka. Nabavkom je predviđeno proširenje kolovoza za jedan metar.
 
Kako se u konkursnoj dokumentaciji navodi, ciljevi i smernice za ovaj prostor su očuvanje posebnih urbanističko-arhitektonskih karakteristika lokaliteta, očuvanje uslova za dalji razvoj i inicijativa za formiranje kreativnog distrikta.
 
Podsetimo, gradske vlasti su u planovima javnih preduzeća prošle godine predvidele da se preduzmu radnje koje su neophodne kako bi se Kineska četvrt uredila i rekonstruisala. 
  • Zato

    07.08.2018 14:00
    @limanac
    Pa oni nisu ljudi na zalost su nasi sugrađani koje bas briga za sve sem za svoj džep a dali to rade iz neznanja ili..... to je već druga priča!!!
  • Trt

    07.08.2018 12:34
    @M

    A što si ti toliko zapenio za dečjim igralištima kaod očigledno nisi materijal za razmnožavanje?
  • M

    07.08.2018 12:15
    Iiiii
    Srusite to ruglo vise napravite igralista terene park za malu decu, samo nemojte za kerove, nema covek gde u gradu da izvede malu decu jer je ceo usran od vasih sugavih kerustina! Odvratno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti