Festival uličnih svirača od 30. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave

Osamnaesti festival uličnih svirača počeće u četvrtak 30. avgusta, a trajaće do subote 1. septembra.
Festival uličnih svirača od 30. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave
Foto: 021.rs
Festival će početi povorkom sa Trga slobode u četvrtak u 20 časova, a kako kažu organizatori, na kraju povorke, odnosno u Gradiću, posetioce će čekati pravi spektakl na otvaranju, gde će španski umetnik David Moreno svirati klavir na šest metara visine.
 
Tokom tri dana festivala na njemu će gostovati brojni umetnici iz Srbije, regiona i Evrope.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će ovogodišnji Festival uličnih svirača biti pravi test za transformaciju Podgrađa u pešačku zonu, koja je prethodno najavljena u cilju očuvanja kulturno-istorijski značajnog gradskog lokaliteta.
 
Arhitekta Darko Polić istakao je važnost zatvaranja Podgrađa za saobraćaj i napomenuo da bi sledeći korak mogli da budu slični projekti u Almaškoj i užem centru grada.
 
Inače, saobraćaj u Podgrađu za vreme ovogodišnjeg festivala mogao bi da bude zatvoren duže nego ranije, kada je zabrana saobraćaja počinjala od 17 časova.
  • LIMAN 2

    22.08.2018 16:58
    ima DEGE i u DOSITEJEVOJ 9
    Ona su Već na Ulici,Deco!
    Dovedite i Gradonačelnika!
  • /

    22.08.2018 15:30
    /
    vidiii gradonacelnika
    a nema gau dositejevoj ulici
  • daca

    22.08.2018 12:55
    Jedva cekam!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti