U subotu 1. septembra turnir u basketu u čast preminulog dečaka Roberta Mugoše

Drugari nedavno preminulog Novosađanina Roberta Mugoše (15) odlučili su da odaju počast svom prijatelju i košarkašu, kome se predviđala uspešna karijera.
U subotu 1. septembra turnir u basketu u čast preminulog dečaka Roberta Mugoše
Foto: 021.rs
Andrej Cvejanov, Danilo Rajičević i Relja Srećković za 1. septembar uveliko organizuju memorijalni turnir u basketu 3x3. U tome im pomažu mnogi Robertovi prijatelji, a ubeđeni su da će se i veliki broj Novosađana pridružiti i svojim prisustvom podržati ovaj turnir.
 
Robert Mugoša bivši je učenik OŠ "Petefi Šandor". Tragična vest o njegovoj smrti brzo se u ponedeljak proširila Novim Sadom, a sahranjen je u četvrtak na Gradskom groblju.
 
Drugari sa kojima je godinama igrao basket na terenima na Sajmištu smatraju da bi Robert voleo da bude upamćen kao srećan i aktivan mladić, bivši član košarkaškog kluba "Sports World". Okupili su se oko ideje organizovanja turnira sa velikim brojem učesnika, a zainteresovani Novosađani već se prijavljuju za učešće, kaže za 021 Andrej Cvejanov.
 
"Na tim terenima smo godinama gledali kako Robert odrasta u sve boljeg košarkaša. Kontaktirali smo kompanije da nam pomognu u sponzorstvu i nadamo se da ćemo imati podršku. Kotizacija za ekipe od četiri člana iznosi 1.200 dinara, a biće moguće podržati turnir i kupovinom majice sa Robertovim likom, po ceni od 1.000 dinara. Uplaćeni novac planiramo da potrošimo na izradu murala sa Robertovim likom na Sajmištu, gde je odrastao, a ostatak novca ćemo dati njegovoj porodici", navodi Andrej.
 
 
Prijave za turnir moguće su putem Fejsbuka
 
Andrej dodaje da se već 25 ekipa prijavilo za učešće, ali da se očekuje još veći broj timova. Danilo i Relja se nadaju da će i Spens izaći u susret ideji i dozvoliti održavanje turnira, a sve u nameri da se i što više dečaka i devojčica odazove ili uživa u dobrom basketu.
 
Planirano je da prvi meč u subotu 1. septembra počne u 10 časova, a igraće se na terenima na Sajmištu. Oni koji su zainteresovani da pomognu ovim mladićima u organizaciji turnira mogu ih u svakom trenutku kontaktirati na društvenim mrežama.
  • S.

    24.08.2018 13:50
    Bravo decaci!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti