FOTO: Nakon skoro 100 godina, Klinika za ORL dočekala kompletnu rekonstrukciju

Klinika za uho, grlo i nos Kliničkog centra Vojvodine, nakon 92 godine skoro nikakvog ulaganja, se rekonstruiše.
FOTO: Nakon skoro 100 godina, Klinika za ORL dočekala kompletnu rekonstrukciju
Foto: 021.rs
Obnova klinike u kojoj se godišnje leči više od 100.000 građana odvija se u nekoliko faza kako bi i dalje moglo da se radi sa pacijentima. Po završetku celokupne rekonstrukcije i nove fasade, biće nabavljena nova oprema, zamenjeni stolovi, kreveti i ostalo.
 
Pomoćnica direktora KCV zadužena za zdravstvo dr Edita Stokić poručila je tokom obilaska radova, da je Poliklinika nedavno dobila novu opremu za ORL pacijente, što je značajno kad se uzme u obzir činjenica da se mesečno obavi oko 3.800 specijalističkih ORL pregleda.
 
"Godišnje se oko pola miliona pacijenata leči u Kliničkom centru Vojvodine, a koliko je ova klinika značajna govori podatak da se više od četvrtine tih pacijenata leči na Klinici za ORL", navela je dr Stokić.
 
 
Za rekonstrukciju Klinike za ORL Pokrajinska vlada izdvojila je 16 miliona dinara. Objekat površine oko 1.200 kvadrata dobiće nove zidove i podove, nove toalete, kao i kanalizaciju i elektroinstalacije, poručio je sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković.
 
"Očekujemo da će do 23. oktobra radovi biti završeni. Osim toga, za nepune dve godine smo obnovili više od 50 odsto dijagnostičkih aparata kojima se zaposleni služe svakog dana, a svaki od njih bio je star više od 30 godina. Sledeće godine će biti završene i nove dijagnostičke stanice. Trenutno se rekonstruiše i Klinika za ortopediju, koju smo zatekli pokrivenu linoleumom ispod kog nije bilo ništa - praktično nije imala pod, a između spratova nije postojalo ništa osim grede, daske i trske. Imamo mnogo problema u zdravstvenom sistemu, ali nećemo na ovome stati", naveo je Gojković.
 
 
Dodao je da će uskoro početi rekonstrukcija Klinike za abdominalnu hirurgiju, te da se završava tender za radove na Klinici za sudsku medicinu. 
 
"Počinjemo izradu projekta za novu prijemnu ambulantu za pacijente, na ulazu iz Hajduk Veljkove ulice, radi se projekat za Kliniku za interne bolesti, a završavamo i zgradu infektivne klinike. Sigurno najveći poduhvat biće nam rekonstrukcija kompletne Poliklinike, koju će finansirati Kancelarija za javna ulaganja. Gotov projekat očekujemo ove godine, a početak radova naredne godine", najavio je sekretar za zdravstvo.
 
Poliklinika, inače, zauzima oko 10.000 kvadrata.
  • Pacijent

    28.08.2018 21:19
    Konačno
    Prošle godine sam operisan na ORL klinici. Kada sam primljen nisam mogao da verujem u kakvim uslovima se radi i boravi. Zaista je to po meni najlošije od lošeg. Ono što želim još da istaknem jeste ljubaznost osoblja i stručan kadar. Toliko staloženosti, poštovanja, ljudskosti u takvim uslovima...svaka čast i hvala!
  • /

    28.08.2018 19:30
    /
    sada neka stave tablu sa putokazom da ih se moze naci u pola noci
  • Miladin

    28.08.2018 18:56
    Tuga
    Ljudi, imao sam perioda kada sam bio primoran da idem u bolnice klinickog centra Vojvodine i bukvalno sam zahvalan svaki put kada vidim neku vest o njima za svaki dan koji ne moram da idem tamo. Sve je jako tuzno na sta lici, kakvi su to uslovi, kreveti iz 1. Svetskog rata, drveni oronuli prozori, uslovi kako za lekare, tako i za pacijente veoma losi, do podnosljivi. Nesto sto Vojvodina nije zasluzila, niti i jedan njen gradjanin. Ovde se zivot ceni sve manje i manje iz dana u dan, iz godine u godinu. Ne znam za vas, ali kakve misli mene sa 32 godine zivota more, gde god se okrenem samo tuga, nista nije podredjeno coveku, vec se masa i ljudi podredjuju pojedincu ili bahatoj manjini. Ovo nije drzava Evrope, ovo je jedna najobicnija teritorija koja ne zasluzuje uopste 21. vek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti