Portal 021 zvanični regionalni partner BBC-a

Portal 021 iz Novog Sada, kao i Južne vesti iz Niša od danas su i zvanično partneri BBC-a.
Portal 021 zvanični regionalni partner BBC-a
Foto: 021.rs

Digitalni servis britanskog javnog servisa na srpskom pokrenut je u martu ove godine, a pre ova dva regionalna medija partnerska saradnja uspostavljena je sa portalima B92, Danas i Naslovi u Srbiji, Kameleonom u Bosni i Hercegovini, te Vijestima u Crnoj Gori.

"Sporazumi o partnerstvu koje smo uspostavili od pokretanja servisa su nam od velike koristi. Nova saradnja sa portalima 021 i Južne vesti će nam pomoći da posvetimo pažnju temama i na lokalnom nivou, tako da možemo da predstavimo naš sadržaj lokalnim zajednicama širom Srbije", kazala je urednica BBC News na srpskom Aleksandra Nikšić.

Nezavisan i objektivan sadržaj novosadskog i niškog medija prati uređivačku politiku koja je u skladu sa uređivačkim standardima BBC-ja. Prilozi sa bbc.com/serbian nalaziće se među glavnim dnevnim pričama na oba sajta, a ostali teksovi su dostupni preko boksova sa oznakom BBC-ja i linkovima prema BBC sajtu. BBC News na srspkom nudi ekskluzivni sadržaj koji predstavlja svetske teme u perspektivama važnim za region, a u regionalne teme unosi globalnu perspektivu.

Inače, BBC je u Srbiji bio prisutan još od 1939. godine kada je emitovana prva radijska emisija na srpskohrvatskom jeziku. Stalni partner Radija 021 ovaj britanski javni servis bio je od 1998. godine pa do 2011. godine kada je doneta odluka da se ukine redakcija radija na srpskom.

  • Julie

    11.09.2018 08:55
    right
    keep on doing!
  • Tetka

    10.09.2018 23:27
    Bravo!
    Svaka cast! Ne dajte se!
  • /

    10.09.2018 22:00
    /
    ne ludujte
    bbc je bio ovde i 90-ih pa nam nesto nije vredelo

    ionako rt dominira sa: putin na konju, putin ovo, putin ono
    ni tito nije bio toliko u vestima kao putin

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti