Vučević najavio inspekcijsku kontrolu u "Promenadi"

Povodom informacija da loše urađena hidroizolacija tržnog centra "Promenada" ugrožava sistem vodosnabdevanja i kanalizacije u Novom Sadu, gradonačelnik Miloš Vučević kaže da se činjenice svakodnevno proveravaju i da će zbog svega navedenog uslediti vanredna inspekcijska kontrola.
Vučević najavio inspekcijsku kontrolu u "Promenadi"
Foto: 021.rs
On je za Dnevnik kazao da niko ne može da radi mimo zakona.
 
"Apsolutno će sve biti urađeno u skladu s propisima, uz konsultaciju sa stručnjacima. Niko nije ugrožen, niti bi to Grad ikad uradio ili dozvolio", rekao je Vučević.
 
On je dodao i da se izmišljotine raznih političkih grupacija koje su se naknado uključile u raspravu o toj temi i koje misle da će se "ogrebati" za neki politički poen, mogu okaraterisati kao besmislene i nekorektne prema građanima. 
 
"Time pokazuju svoju beskrupuloznost u želji da se dočepaju vlasti", zaključuje gradonačelnik.
 
Povodom problema nastalih na izgradnji "Promenade" danas su reagovale i druge opozicione stranke i pokreti, navodeći u saopštenju da od gradske uprave zahtevaju da nipošto ne dozvoli da se na gradsku kanalizaciju priključi sistem za drenažu terena ispod novog tržnog centra. 
 
"Investitor planira da u gradsku kanalizaciju trajno ispušta preko 100 litara vode u sekundi što bi potpuno zagušilo postojeći sistem i izazvalo poplave u čitavom gradu kad god padne jača kiša. Osim toga, izvlačenje tolike količine podzemnih voda neizbežno bi dovelo osipanja tla na širem potezu oko "Promenade", pa bi i tom tržnom centru i svim okolnim stambenim i poslovnim objektima zapretila realna opasnost da se u dogledno vreme jednostavno uruše. Zahtevamo da nadležne inspekcije odmah izađu na lice mesta i zvanično utvrde da li je investitor u gradnji odstupio od projekta", navode u zajedničkom saopštenju Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret "Dosta je bilo", Nova stranka, Levica Srbije i Pokret za preokret.
 
 
foto: Voda u suterenu "Promenade"
 
Oni tvrde da su problemi započeli još sa temeljnom pločom koja nije izlivena u skladu sa potrebom i projektom. 
 
"Zbog toga podzemne vode stalno prodiru u podrum objekta, a pokušaj da se problem reši tako što će pumpe izvlačiti vodu i preko bunara iskopanih izvan objekta i trajno prebacivati u kanalizacioni sistem grada mora biti osujećen zbog opšteg interesa. Podrazumeva se da investitor mora na prihvatljiv i održiv način rešiti problem sa podzemnim vodama, a da odgovorni za eventualne propuste u gradnji moraju biti kažnjeni. Gradska vlast se stalno hvališe kako je sa investitorima u Novom Sadu izgradila partnerske odnose, pa je slučaj tržnog centra prava prilika da lokalna samouprava iskoristi svoju bliskost sa ulagačima i uticaj za opšte dobro čitave gradske zajednice".
 
Podsetimo, javnost je za probleme na gradnji "Promenade" saznala nakon što se pre dva dana oglasio lider LSV Nenad Čanak, koji je rekao da investitori nisu poštovali projekat izgradnje objekta i nisu na odgovarajući način rešili problem sa podzemnim vodama. Kako su reagovale ostale političke grupacije, a kako građani, pročitajte OVDE.
  • PERICA####

    19.09.2018 13:32
    POLAKO SA IZVEŠTAJIMA...
    Prvo da se Reši,"DOSITEJEVA 9-11".
    Ta, Ne može sve od jedared!
  • NS67

    19.09.2018 10:37
    Su+P+3=-2+P+6+PODZEMNE VODE
    Sreda je,pa šta kažu Najavljeni Inspektori o "Promenadi"!
  • Eve

    18.09.2018 15:55
    ?!?
    Najava vanredne kontrole? Stavje onda tu "vanredno"? Wtf?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti