Knjižara BoBo vodi na predstave u Novosadskom pozorištu

Kupovinom u knjižari BoBo, imate priliku da odete na predstave u Novosadsko pozorište.
Uz kupovinu u knjižari BoBo dobijate ulaznice za neku od predstava koje će u oktobru biti izvedene na sceni Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz.  
 
"Kučka"
4. oktobar, 19 sati
 
Komedija o bračnim situacijama
Predstava "Kučka" po tekstu Čabe Kiša i u režiji Olivere Đorđević izuzetna je priča o bračnoj vezi u kojoj glume Silvija Križan i Arpad Mesaroš.
Geza – suprug i šonja. U braku je već deset godina. Nije imao baš puno posla sa ženama. Irena – njegova žena, prosečna, toliko da je kliše - bez mana i nekog posebnog karaktera. Par kakve vidimo svuda oko nas. Brak kakve vidimo svuda oko nas. Jesu li oni stvarno par? Da li je to stvarno brak? Pokazaće jedna žena, jedna naizgled banalna situacija… A da li je druga žena ikada razlog rasturanja braka ili je razlog već odavno postojao…
Naš mali život, sumoran i posve kamerni, iz ugla bračnih partnera i ugla drugih ljudi – sve kroz komičnu prizmu… 
 
"Kovači"
18. oktobar, 19 sati
 
Još jedna komedija, istorija je ovoga puta na meti…
Drama Miloša Nikolića "Kovači" u režiji Ljuboslava Majere progovara o tome kako, pristajući na humani princip življenja, ne gubimo ništa od sopstvene individualnosti a kako u protivnom gubimo sve… U predstavi igraju Atila Mađar, Livia Banka, Aron Balaž i Atila Giric.
Tri kovača, svaki ponaosob, tokom Drugog svetskog rata zatekla su se u kovačnici svog nepoznatog kolege koga su ratne okolnosti odvele u tuđu kovačnicu, u tuđu kuću, i kod tuđe žene. Dvadeset i više godina po završetku rata, svaki od kovača saznaje da njegova kovačnica jeste njegova, da njegova žena nije to baš sasvim, a da njegov sin, rođen u vreme rata, uopšte nije njegov, već da je čedo ratnih veza: logoraša Srbina Ace i Nemice Lujze, nemačkog vojnika Šmita i ruske komsomolke (ruska komunistička omladina) te ruskog oslobodioca i Srpkinje-Banaćanke.
 
"Avanture Toma Sojera"
23. oktobar, 19 sati
 
Mjuzikl, logično sa puno plesa i songova…
"Avanture Toma Sojera", čuveni roman Marka Tvena adaptirao je Robert Lenard, a predstavu režirao Zoltan Puškaš. Muziku komponuje David Klem, a koreograf je Ista Stepanov. Toma Sojera igra Bence Salai. Haklberi Fin je Robert Ožvar, a Beki Tičer - Blanka Deneš. Predstava o mladima, nekad i danas, o poimanju čestitosti i etike…
 
"Crni"
30. oktobar, 19 sati
 
Junački kabare o velikom Karađorđu.
Мај нејм из Црни, Ђорђе Црни, енд мај папа воз а ролинг стон... Ај ем хандрд прсент хироу, хироу фром еври сенчери... Лет ми тел ју мај амејзинг стори... Srpski pajtonizam na Ujvideki način. 21. vek očima 18 veka. Sve je isto, samo nas nema... Urnebesno, uraganski, neponovljivo...
Tekst iz 18. veka, o srpskom junaku Karađorđu, na mađarskom jeziku, iz pera mađarskog pisca Ištvana Baloga, režirao je Žanko Tomić. Karađorđa nepopustljivo strasno i furiozno igra Arpad Mesaroš, a njegovu ljubu Anđeliju igra Judit Laslo. Smešno - cepa stomak. A oštro da boli glava...
 
"Hasanaginica"
31. oktobra, 19 sati
 
Priča o jednoj ženi koja nije imala ime, priča o stotinama žena danas čije se ime potire i dalje…
"Hasanaginica" inspirisana dramom Ljubomira Simovića u režiji Andraša Urbana predstava je koja se obavezno mora videti.  Hasanaginica nije samo drevna priča o ljubavi, bolu, muškarcu i ženi, porodici. Hasanaginica je pre svega priča o ženi. O ženama. Da, naizgled je o položaju žene usred islamske neke države ‒ ali ruku na srce, položaj žene je samo naizgled bolji kod nas ili čak u nekoj civilizovanijoj zemlji. Usred svetskih i lokalnih skandala zlostavljanja žena ‒ stiže večna priča o večnom zlostavljanju apsolutne žene i majke. Strasno, žustro, odvažno, lucidno, za život i smrt igraju: Livia Banka, Terezia Figura, Daniel Gomboš, Daniel Husta, Arpad Mesaroš, Atila Nemet, Robert Ožvar, Gabor Pongo, Zoltan Širmer i Marta Bereš kao gošća iz pozorišta "Deže Kostolanji".
 
Karte se mogu kupiti na blagajni Novosadskog pozorišta, radnim danima od 10 do 12h i na dan predstave od 17 do 19 časova, a mogu se rezervisati na telefone 021/525-552 i 657-2526. 
 
Knjižara BoBo nalazi se u Ulici Svetozara Miletića 45, a više o njenoj bogatoj ponudi možete saznati na sajtu knjižare BoBo, a sve iz raznolikog asortimana možete naručiti preko interneta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti