Od ponedeljka nastavak izgradnje biciklističke staze do Begeča

Druga faza projekta izgradnje biciklističke staze od Novog Sada do Begeča počinje u ponedeljak, 8. oktobra, nakon što je gradska uprava odabrala firmu "Put-invest" za izvođača radova.
Od ponedeljka nastavak izgradnje biciklističke staze do Begeča
Foto: 021.rs
Prva faza, u kojoj je izgrađena prva deonica od 1.727 metara, završena je 17. maja prošle godine i koštala je 25 miliona dinara sa PDV-om. Staza vodi od Dunavske ulice u Futogu do izlaska iz Futoga, prema Begeču.
 
U ovoj fazi izgradnje radiće se 4.548 metara staze po kruni odbrambenog nasipa od Dunava, do Obalske ulice u Begeču. Širina staze biće tri metra. Deonica Novi Sad – Begeč je manjim delom trasirana kroz urbanu zonu Novog Sada, dok najvećim delom, u dužini od oko 23 kilometra, trasa ide po nasipu.
 
Kada bude kompletirana, kako je planirano do 2020. godine, ukupna dužina Eurovelo staza će prelaziti 70.000 kilometara. U Srbiji je staza duga oko 665 kilometara.
  • Milos

    05.10.2018 16:25
    Futog
    A rasveta ?
  • Futog

    05.10.2018 15:35
    Www
    Koji put vec ista vest?! Pocnite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.