Stanovnici Veternika požalili se na plavljenje dvorišta i neasfaltirane ulice

Stanovnici Veternika preneli su Komisiji za predstavke i predloge probleme s kojima se svakodnevno suočavaju.
Četiri porodice iz Kninske ulice, čije se kuće nalaze na nižem terenu, iznele su problem vezan za često plavljenje tog dela usled jačih padavina i nemogućnosti da kanalizacione cevi odvedu tu vodu. 
 
Prema njihovim rečima, svaki put kada pada malo jača kiša, u njihovim dvorištima se skuplja voda i do pola metra visine, podrumi bivaju poplavljeni i oni su neko vreme onemogućeni da normalno prilaze svojim kućama i tim poplavljenim prostorijama. Po njihovom mišljenju, trebalo bi prokopati kanal koji bi odvodio suvišnu vodu, ali i osposobiti postojeće kanale koji su usled nebrige njihovih sugrađana, zatrpani. 
 
Stanovnici Ulice Milice Rakić su rekli da im veliki problem predstavlja to što ona nije asfaltirana i nema javne rasvete, pa je prolazak kroz nju veoma otežan i deci i starijim osobama, naročito u vreme padavina. Kako su naglasili, tu se nalazi i privatna parcela koja je zapuštena i niko ne kosi korov, što dodatno otežava prolazak tom ulicom.
 
Niz primedbi je izneto i na izgled Ulice Kralja Petra I koja je, prema njihovim rečima, u velikoj meri zapuštena, prljava, ne kosi se trava, baca se razno smeće i prave divlje deponije u neposrednoj blizini autobuskog stajališta, a zbog privatnog parkinga za kamione nemoguće je normalno prolaziti, već su primorani da taj deo prolaze putem, što je veoma opasno zbog gustine saobraćaja.
 
Komisija je saslušala predstavke i uputiće ih nadležnim institucijama i ustanovama na razmatranje i rešavanje, a svi građani koji su se obratili dobiće pisani odgovor na kućnu adresu.
  • SOSA

    13.10.2018 17:33
    samo u Smrdojvodini
    Ali zato se niko nije požalio na otvaranje spomenika.
  • iem

    12.10.2018 08:57
    Zidaš kuću nelegalno. Onemogućiš izgradnju obilaznice oko Begeča, Futoga i istog tog Veternika jer zidaš gde ti se ćefi. Zidaš tamo gde je još na kartama iz Austrougarske piše da plavi, al ne, ti znaš bolje. I onda je grad kriv i svi mi treba da platimo da ti dobiješ kanalizaciju jer si, božemoj, na 7 km od centra "srpske Atine".
  • Luna

    11.10.2018 17:25
    To
    Ovi u veterniku imaju pravog coveka koji hoce nesto da napravi to je sigurno i uvek nesto radi i pravi, a mi sa adica imamo jednu bitangu koji se i ne pojavljiva a kamoli da nesto napravi, prosla vlast prokopala kanalizaciju a ovi koliko godina nisu u stanju ni da je prikljuce, putevi rupe bez asvalta ili sa isto koda zivis u getu pa eto malo se razvednjava, gornji deo adica prema mariji bursac nemaju prolaz do adica ni peske nego prolaze preko privatnog placa a covek nekad zatvori pa opet otvori ako ne kako da produ uopste, a gradonacelnik kao da nezivi ovde jer zaboga mi smo grad kulture hm

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti