Skupština grada će dobiti novu fasadu

Skupština grada dobiće novu fasadu tako što će biti zamenjene i očišćene mermerne i granitne ploče.
Skupština grada će dobiti novu fasadu
Foto: 021.rs

Za sada je izabrana firma koja će po ceni od 107.000 bez PDV-a uraditi tehničku dokumentaciju, a to je "Nenad Aleksić - Projektni biro Corrente NS", tako da se radovi na fasadi mogu očekivati tokom naredne godine.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je predmet projektovanja zaštita mermerne fasade, kao i konsolidacija na mestima oštećenja. Navodi se i da je fasada objekta od bračkog mermera i druge vrste kamena i veštačkog mermera.

Za sada nije poznato koliko koštati sama obnova.

Podsetimo da je ovaj objekat sagrađen 1960. godine i da od tada služi kao središte okruga, a naknadno i kao Skupština grada. Poslednji veći radovi na ovom zdanju su rađeni pre više od jedne decenije, kada je utvrđeno da se u prizemlju kod drugog i trećeg ulaza sleže pod, pa je urađena kompletna sanacija armiranjem betonske ploče i zamenom dotrajalih i istrošenih mermernih ploča.

Tada je počelo renoviranje cele zgrade i zamenjeni su svi prozori, liftovi, okrečena je cela zgrada, renovirani svi toaleti, sagrađena nova podstanica, obnovljena hidroizolacija krova i urađeni drugi radovi na elektro, vodovodnoj i ostalim instalacijama. Od tada do danas, jedini veći radovi su bili renoviranje velike sale 2016. godine.

  • /

    17.10.2018 13:47
    /
    @Дејан
    imas valjda oci

  • Дејан

    17.10.2018 12:42
    @/

    Судећи по вашем речнику, ви сте неки високообразовани човек. Самим тим и компетентни да судите о вредности једног архитектонског дела.
  • /

    17.10.2018 10:33
    /
    @Дејан
    ej, coravi pokondireni. car ti je go.

    ovo jeste rugoba ma koliko bila nagradjivana.
    zaklanja lepsi deo grada koji nije srusen

    rugoba, rugoba, rugoba, rugoba da ne moze biti ruznija.

    jesu li i ti erkondisni atrakcija ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti