Novi semafori na Bulevaru Evrope, u Kralja Petra I i Temerinskoj ulici

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) projektuje semafore koji će biti postavljeni na tri lokacije u Novom Sadu.
Novi semafori na Bulevaru Evrope, u Kralja Petra I i Temerinskoj ulici
Foto: 021.rs

Traži se firma koja će projektovati pešački semafor na ukrštanju ulica Geri Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope. Kako se navodi, semafor će na ovoj lokaciji biti postavljen kako bi se obezbedio bezbedan prelaz biciklista i pešaka preko Bulevara Evrope, koji na ovom mestu deli Telep i Adamovićevo naselje. Ovaj semafor će biti usklađen sa semaforom na uglu Bulevara Evrope i Ulice Teodora Pavlovića koji je udaljen oko 200 metara, a koji se ranije projektovan na toj lokaciji.

UGZI radi i na izboru izvođača koji će postaviti semafor na Bulevaru kralja Petra I, kod ulice Paje Markovića Adamova. Ovaj tender se ponavlja jer na prvom nije bilo ponuda, a semafor se postavlja jer se na postojećem pešačkom prelazu često dešavaju nezgode u kojima budu povređeni pešaci. Ovi radovi bi trebalo da koštaju oko sedam miliona dinara.

U toku je i projektovanje semafora koji će se nalaziti na raskrsnici ulica Temerinske, dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma, a kloje radi firma "MHM Projekt" iz Novog Sada po ceni od skoro 700 hiljada dinara sa PDV-om. Ova rasksrsnica kod Najlon pijace će dobiti semafore kako bi se obezbedio bezbedniji prelazak svih učesnika u saobraćaju. 

  • Alex NS

    30.11.2018 14:51
    Semafor NS Sajma-Hajduk Veljko
    Evo da i ja iskoristim ovaj članak i uputim predlog, pa ga možda vidi ko treba :)
    Na semaforu Novosadskog Sajma-Hajduk Veljkova, kada se dolazi ulicom NS Sajma iz pravca Bulevara Oslobođenja, leva traka je samo za levo a desna traka je za pravo i desno. Postoji uslovno desno ali je beskorisno, jer čim stane jedno vozilo koje ide pravo, napravi zagušenje i gužvu. Kolona je ponekad i do prethodne raskrsnice kod hotela Park, pa nastane krkljanac.
    Rešenje je da leva traka bude za levo i pravo a desna traka samo za desno.
    Tako bi se obezbedio konstantan protok vozila u obe trake.
    Hvala na razumevanju :)
  • Sanja

    06.11.2018 13:43
    Semafor
    Samo da pitam kada će biti postavljen semafor na raskrsnici Savske i Temerinskog puta na Klisi.Čeka se u nedogled da se uključi i skrene.
    PEŠACI SU JAKO UGROŽENI!!!
    Raskrsnica nije ništa manja od pomenute kod Najlon pijace.
  • jasno kao sunc

    06.11.2018 12:33
    analiza za i protiv,radova
    Neki semafori imaju kamere?,ili "kamere".?, eee,pa onda mozete zamisliti, kako je gde nema kamere, mislim na semaforu,koji je postavljen tamo gde zbunjuje, ili ga je neko postavio, ali posle dorucka ili rucka,pa nije mogao da se "sabere",jer mu su DREMUCKALO,pa ajde,da se ide kuci, sutr ce neko zabrljati jos vise. Na pesackom prelazu,iz Futoske, prema Jevrejskoj, a MI, PESACI, ZELENO SVETLO ZA NAS, krecemo, a izmedju,onih koji su prosli i nas koji IMAMO pravo da predjemo,stvorio se kao iz snova CRVENI AUTIC,koji kosta puuuno para, pa ni nazad, ni napred!Sok! Ne, nije to prvi put, da se neko prosto uglavi medju u pesake,bilo skupo ili manje skupo vozilo!BAHATIH vozaca i Bahatih pesaka, je sve VISE! ZASTO? PA, nije se selo prvo,analiziralo,odmerilo,"zamerilo", nekim glupim odlukama, tamo nekih "velikih", koji cim ih pogledas, rizikujes da dobijes otkaz, itd...Jer, svi se nesto utrkuju, jer vreme je tako, ubrzano, A rokovi, projekti,da se "Greske", desavaju jel`te.PA NIJE tako.Kuca se pravi od dobrog temelja ka krovu, a ne od krova ka temelju, jer je izmedju vazduh, kao i u vidljivom, problemu u saobracaju. Nekada,i visoko strucna osoba pogresi, pa zato i postoji "tim",koji mu moze pomoci,savetom ili idejom,(ZA SEMAFORE), i za sve "PROJEKTE", na ovom svetu. Semafori(Razmisliti gde i kako postaviti) i kamere,znakovi upozorenja,VIDLJIVE,jasne linije, oznake,vece kontrole,VECE KAZNE za preksioce,veca paznja,.Sta je tu problem?Pa,zato sto se uvek ima "opravdanje"za tamo neku gresku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti