FOTO: Uskoro otvaranje za vozila dela Keja koji je bio neprohodan sedam godina

Montažno-demontažni drumsko-železnički most "Boško Perošević" uklanja se prema predviđenoj dinamici, a saobraćaj u delu Keja oko tog mosta ponovo će saobraćati od kraja novembra, saznaje 021.
FOTO: Uskoro otvaranje za vozila dela Keja koji je bio neprohodan sedam godina
Foto: 021.rs

Na gradilištu se može videti relativno mali broj radnika i mehanizacije, ali kako su u Infastrukturama železnica Srbije potvrdili za 021, sve se odvija prema predviđenoj dinamici. Pored rasklapanja mosta, grade se pristupne saobraćajnice za novi drumsko-železnički most, koji je za drumski saobraćaj otvoren 1. septembra, a očekuje se da nakon sedam godina, krajem novembra bude uspostavljen saobraćaj celom dužinom Beogradskog keja.

Pomoćnica direktora Infrastruktura Železnica Anita Dimoski kaže za 021 da nizak nivo Dunava stvara problem pa čelična konstrukcija ne može da se demontira, ali se radovi uprkos tome odvijaju prema predviđenoj dinamici jer se rade drugi poslovi.

"Vodostaj Dunava i jačina vetra su jedan od ograničavajućih faktora kada su u pitanju radovi na vodi, ali sve ostalo ide u predviđenom ritmu. Raspon na novosadskoj strani je uklonjen, uklonjeni i stubovi. U toku je i sanacija keja, što podrazumeva i rehabilitaciju vodovodne i kanalizacione mreže i veliki broj drugih poslova koje svi prolaznici mogu da vide", kaže Dimoska za 021.rs.



Podsetimo da je procena od ranije da će za uklanjanje konstrukcije mosta biti potrebno oko tri meseca, ali predstavnici vlasti nisu dali tačan rok. To je i razumljivo zbog različitih tehničkih problema koji mogu nastati zbog vodostaja Dunava i uticaja vetra, što se upravo sada i dešava.

Inače, nije poznato koliko košta uklanjanje montažno-demontažnog mosta koji je sagrađen maja 2000. godine, ali se zna da je u pitanju deo sume od 790 miliona koju je Pokrajinska vlada u 2018. godini izdvojila za finalne radove na novom železničko-drumskom mostu i uklanjanju starog mosta. Dodajmo da će delovi mosta "Boško Perošević" biti smešteni u okviru Ranžirne stanice, kako bi se koristili i u budućnosti.

  • Gagi

    26.12.2018 22:14
    Davno prošao kraj novembra...
    Ima li neko pojma kada će biti otvoren saobeaćaj na delu keja ispod mosta?
  • Neša

    10.11.2018 22:48
    Most
    Pod hitno povezati sa mostom preko Dunava.Futog i Beočin
  • Dragan

    09.11.2018 10:19
    Most
    Mozda ga ostaviti i napaviti pesacki most.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti