FOTO: Zasađeni jasenovi kod Svilare, u planu i sadnja ukrasne trešnje i šiblja

Tri nedelje nakon seče stabala u Ulici Đorđa Rajkovića, radnici Gradskog zelenila počeli su sadnju novih mladica.

Radnici ovog preduzeća zasadili su 11 jasenova u ovoj ulici na Podbari.

Kako je za 021.rs rečeno u Zelenilu, projekat koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine, predviđa da u ulici u kojoj se nalazi nova Kulturna stanica "Svilara", bude zasađeno 55 stabala piramidalnog jasena i ukrasne trešnje, kao i 152 sadnice ukrasnog šiblja.

Takođe, biće uređena i zelena površina od 547 kvadrata.

  • Djura

    15.11.2018 13:28
    A da zasade na Bul. Oslobodnja, imedju pesacke i bisiklisticke, na mestima gde se osusilo i gde fali vec godinama? Bul. Mihaijla Pupuna takodje? Nista, a? Zivi bili pa videli za koliko vremena ce i ove sadnice da se osuse.
  • Vlasničko objašnjenj

    15.11.2018 07:39
    @Sale NS
    To je zbog toga, što je sve to tuđe vlasništvo, a Grad neosnovano i bespravno koristi, a da ne pominjem rušenje - za koje nisu pitali vlasnike.
    Moraće sve to da objasne EU fondovima, pre nego dobiju milione evra na raspolaganje.
    Čitava priča oko Svilare je duga i veoma zanimljiva.
  • M

    14.11.2018 21:35
    Jasen je dobar i brzo raste, bilo bi dobro da se sve zenske topole polako zamenjuju ovim i slicnim drvecem. Sve vise ljudi postaje alergicno od polena. Kolegi krvave oci i kija non-stop kad topola "krene".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.