Promenada se otvara bez upotrebne dozvole

Tržni centar Promenada, koji se našao u središtu afere zbog propusta prilikom izgradnje, biće u četvrtak otvoren bez upotrebne dozvole, koju nije izdala nadležna gradska uprava.
Promenada se otvara bez upotrebne dozvole
Foto: 021.rs
Promenada će kupcima svoja vrata otvoriti u zacrtanom roku zahvaljujući dozvoli za probni rad, koju je izdala stručna komisija IBS-Instituta iz Novog Sada, koju je angažovao sam investitor, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE.
 
Načelnik Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove Dejan Mihajlović potvrdio je za VOICE da će Promenada biti otvorena uprkos tome što za taj objekat nije izdata upotrebna dozvola. Kako kaže, "uprava se nije ništa pitala".
 
"To je odluka njihove komisije za tehnički pregled objekta. Komisija je potpuno nezavisna i sastoji se od projektanata sa licencom. Šta je sledeći korak, to već morate investitora da pitate", naveo je Mihajlović i dodao da nije upoznat sa sastavom komisije.
 
Prema njegovim rečima, dozvola za probni rad izdata je na osnovu člana 157 Zakona o planiranju i izgradnji.
 
Kako piše u zakonu, komisija za tehnički pregled može da odobri puštanje objekta u probni rad "ukoliko je potrebno utvrđivanje podobnosti objekta za upotrebu". U periodu probnog rada, koji može da traje najduže godinu dana, obavljaju se ispitivanja i provere instalacija, uređaja, postrojenja, stabilnosti i bezbednosti objekta, a komisija proverava ispunjenost uslova za izdavanje upotrebne dozvole.
 
O propustima pri gradnji novog tržnog centra i problemu sa lošom zaštitom od podzemnih voda, čitajte OVDE u ranijoj priči 021.rs.
  • Mastodont

    20.11.2018 10:01
    @Poliglota 19.11.2018 • 10:44


    Treba da budeš žešća seljačina da ti ovo bude lepo, baš zaostali polupismeni urođenik da ti deluje svetski, a stvarno ozbiljne mentalne probleme da bi gajio iluzije da je ovaj grad i dalje na 'lestvici najlepših gradova jugoistočne Evrope', a kamoli da ovo ruglo tome doprinosi.

    Ali barem sad znamo profil ekipe koji se lože na ovo đubre.
  • ..........

    20.11.2018 09:33
    Da nije tuzno bilo bi-kaznjeno
    Jos jedan IZOLOVANI SLUCAJ ministarko ,ha ha ha ,mnogo je IZOLOVANIH SLUCAJEVA!
  • Stole

    19.11.2018 15:49
    spolja jadac, a unutra gladac
    Prvi utisak je da je unutra, (tj ono što se vidi u holovima) gladac, a sve ostalo jadac.Gladac je samo na izgled, ali ima bar 100 popucalih podnih pločica,pokretne stepenice za gornji nivo su preopterećene, a ograde i u holovima, a posebno na terasama su apsolutno nebezbedne. Ni jedan hodnik koji bi trebao da vodi na obične stepenice nije ni okrečen, ni završen, tako da ne znam kako doći do njih.Ne daj bože da se desi neki požar, desila bi se katastrofa...neću dalje a ima još mnogo toga.Apelujem na nadležne inspekcije, da rade svoj posao i da zatvore tržni centar, dok ne bude završen i bezbedan !!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti