Uređuje se centralni trg u Stepanovićevu, u planu i obnova spomenika

Rekonstrukcija Ulice Boška Buhe u Stepanovićevu trebalo bi da bude završena do kraja ove godine, a u planu je i obnova spomenika na centralnom trgu u ovom naselju.
U prethodnom periodu izgrađena je kanalizacija otpadnih voda u svim ulicama, osim u Ulici Boška Buhe. Rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa sa JP "Železnice Srbije" omogućeno je da i ta ulica dobije kanalizaciju. Radovi su počeli pre nekoliko dana, a dužina trase na koju će biti priključeno šest objekata je 250 metara. Iz budžeta Grada je izdvojeno oko 300 miliona dinara. U tom naselju izgrađeno je oko 20 kilometara kanalizacione mreže, tri crpne stanice i prečistač.
 
"U prethodne tri godine završili smo najveću investiciju u Stepanovićevu kada je reč o kanalizaciji, a ove godine završavamo jedinu preostalu ulicu. To je posao vredan pet miliona dinara, a time će ovo naselje imati kompletnu kanalizacionu mrežu. Približava se stogodišnjica postojanja Stepanovićeva i Grad je odlučio da posle 45 godina uredi centralni trg posvećen solunskim dobrovoljcima za šta smo izdvojili 18 miliona dinara. Radovi teku, a Zavod za zaštitu spomenika kulture će restaurirati i sam spomenik", naveo je prilikom obilaska radova gradonačelnik Miloš Vučević. 
 
Uređenje prostora oko spomen-obeležja ispred Doma kulture, na uglu ulica Stepe Stepanovića i Vojvode Putnika, izvodi se na površini od 1280m². Radovi obuhvataju popločavanje pešačkih staza betonskim elementima, izgradnju kanaleta za odvođenje atmosferske vode, postavljanje urbanog mobilijara i ozelenjavanje. Takođe, u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju osvetljenja centralnog trga sa spomeničkim kompleksom.
 
Ove godine izdvojeno je nešto više od 20 miliona dinara za popravku kolovoza u Ulici Solunskih dobrovoljaca. Reč je o prvoj fazi radova, od Ulice JNA do Ulice Vojvođanskih brigada, u dužini od 795 metara, koja obuhvata proširenje saobraćajnice sa postojećih tri metra na pet metara, pripremu za asfaltiranje i ugradnju dva sloja asfalta. Druga faza radova, na preostalih 1.300 metara, planirana je za 2019. godinu.
  • LIMAN 2

    15.11.2018 19:18
    Isti Problem u Boška Buhe,
    Ali na LIMANU 2!
    Tripu su bili iz Kanalizacije ove godine da čiste Ulični Šaht!Ispred zgrade br.6!
    Kaž,to je zbog malog Promera uličnih cevi!Ma za to znaju i u Mesnoj,al ne mare!
    Sva sreča što su momci iz Vodovoda i Kanalizacije Ljubazni i dođu odmah!
    Ne znam,dali je to učestalo zbog "PROMENADE"!?
    Ranije je bilo,samo kad Oluja zahvati limane,jednom u tri godine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti