Opozicija traži da se kazne oni koji su dozvolili da Promenada počne da radi bez dozvola

Opozicioni "Savez za Srbiju" saopštio je da neće odustati od zahteva da se javnosti predoče sve činjenice u aferi "Promenada", ali i da svi ljudi iz gradske vlasti u Novom Sadu koji su omogućili da se na ovakav način sagradi i otvori taj tržni centar - budu primereno kažnjeni.
Opozicija traži da se kazne oni koji su dozvolili da Promenada počne da radi bez dozvola
Foto: 021.rs

Kako je naveo novosadski odbor, "to što niko od predstavnika vlasti nije prisustvovao otvaranju najvećeg šoping mola u gradu, nedvosmisleno pokazuje kako je afera ušla u novu fazu u kojoj glavni vinovnici pokušavaju da sakriju sopstvenu krivicu i odgovornost prebace na investitora".

- Vlast je priznala da su opravdane sumnje u regularnost gradnje tog objekta i upozorenja na moguće posledice, o čemu već duže vreme govori čitava kritička javnost. Umesto humanog i savremenog centra za trgovinu, zabavu i rekreaciju, kako je na početku bilo predstavljeno i najavljeno, Novi Sad je dobio betonski kompleks sa nerešenim pitanjem podzemnih voda, stabilnosti tla, upotrebne dozvole i nizom drugih problema od kojih sadašnja gradska vlast pokušava da pobegne i da ih ostavi u nasleđe sledećoj lokalnoj upravi i građanima. Upravo onako kako je ova ista gradska vlast svojevremeno uradila i sa novom autobuskom stanicom - navodi "Savez za Srbiju".

Opozicija je dodala i da će nastaviti da insistiraju da se javnost obavesti o tome zašto na "Promenadi" nije urađena hidroizolacija, da li su korišćeni oni materijali koji su navedeni u projektu, jesu li poštovana pravila protivpožarne zaštite i da li su na krovnim površinama ugrađene tzv. pvc-membrane koje uopšte nisu predviđene za takve površine.

  • zb360

    17.11.2018 23:25
    Inace, posto zivim u blizini da cam kazem da se iz Promenade cuje snazna buka koja traje po 20 minuta jer se ukljucuje ili ventilacija ili te pumpe... uzasan zvuk...obicno posle 23h uvece. Meni to uzasno smeta.
    Inace objekat je estetski besmisleno jeftin...ogroman je i progutace ceo grad.
  • Podbarac Original

    17.11.2018 12:13
    Promasili temu
    Ovde je tema Promenada i upotrebma dozvola a opozicija je samo konstatovala pa bih preporucio gradskom odboru SNS da ovo Mlia,Sanja,Nina,Blizanac,Rade ostanu danas bez sendvica ili makar da budu oni sa providnim parizerom za podrigivanje jer ste jako i providni ai treba vas zamenuti jer je jedna prosta recenica vas maksimum.stvarno ste zalosni.
  • ĐURO

    17.11.2018 11:03
    U Tokuje Čišćenje u SNSu!
    Onih koji Ne rade po Zakonu i za Sav Narod!!
    Živi bili pa Videli!Da,da!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti