Krivične prijave protiv investitora zbog rušenja zida kuće u Dositejevoj

Novosadska policija podnela je krivične prijave protiv pet osoba, osumnjičenih da su izvodili građevinske radove u Dositejevoj ulici bez građevinske dozvole i protivno tehničkim pravilima, te tako ugrozili sigurnost susedne kuće i prouzrokovali veliku materijalnu štetu.
Krivične prijave protiv investitora zbog rušenja zida kuće u Dositejevoj
Foto: 021.rs
Dvoje Novosađana, vlasnik i odgovorno lice u građevinskom preduzeću, sumnjiče se za tri krivična dela - građenje bez građevinske dozvole, nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova i teško delo protiv opšte sigurnosti.
 
Za građenje bez građevinske dozvole tereti se još jedan Novosađanin (1989), a tridesetpetogodišnjak iz Novog Sada i četrdesetsedmogodišnji Sirižanin osumnjičeni su za teško delo protiv opšte sigurnosti, saopštila je policija. 
 
Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu svih petoro je pušteno da se brane sa slobode, saznaje 021.rs.
 
Podsećamo, zid kuće u Dositejevoj 11 obrušio se polovinom avgusta, nakon što je investitor koji je gradio zgradu na susednoj parceli počeo da kopa temelje. U toj kući živelo je nekoliko porodica.
 
Investitor gradnje bio je "Astro plan" čiji je vlasnik Milorad Živković, a ovlašćeni predstavnnik Dobrila Knežević.
 
Opširnije o tim dešavanjima čitajte OVDE u vesti 021.rs iz avgusta. 
 
Nakon toga, novosadski hotelijeri su za prvih mesec dana obezbediti besplatan smeštaj stanarima, dok nisu našli podstanarske stanove. Iz gradskog budžeta im je, na osnovu isplate socijalne pomoći ugroženima, pokrivena kirija za šest meseci, odnosno svaka porodica je dobila oko 110.000 dinara.
  • Tasa 1951

    19.11.2018 22:23
    Samo bezanija odavde deco
    Znaci neko nije hteo da plati reket koliko je trebao da plati.
  • ološ

    18.11.2018 19:52
    Krivične prijave će mnogo pomoći oštećenim vlasnicima stanova . Investotor ih olešio, ostavio ih bez stanova za normalan život. a sada krivična prijava.
  • ĐURO

    17.11.2018 21:23
    AU,BRATE!PA OVO JOŠ OVAKO!
    A,Ja Mislio javljaju za Useljavanje!
    Pa,Moglisu Investitori Novog Sada da se Solidarišu sa Kolegama!
    Pa da Poprave, Ovim Nesrečnicima njihove Domove!
    Koje nisu Namerno Srušili!Jel tako!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti